útátadás

2020.07.21. 08:30

Most már nem porzik a mocsolyási utca

A Magyar falu program keretében újult meg a 2,6 kilométer hosszú útszakasz.

Horváth Imre

balról: Kékedi László Kisgyőr polgármestere, Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője, Peiker Tamás, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Borsod-Abaúj-Zemplén megyei igazgatója, Földesi Csaba, Colas Út Zrt.

Fotó: Ádám János

„Porzik, porzik a mocsolyási utca, ha én végigmegyek rajta” – énekelte a Kisgyőri Népdalkör a Mocsolyástelep utca 2. szám előtt, abból az apropóból, hogy ezentúl biztosan nem porzik majd az ominózus utca. Péntek délelőtt azért hangzott el ez a dal, mert átadták a teljesen megújult Kisgyőr és Mocsolyástelep közötti útszakaszt.

Ötven éves út

Kékedi László Vilmos, Kisgyőr polgármestere ünnepi beszédében hangsúlyozta, ötven éve épült ez az út, amelyen azóta csak javításokat végeztek, most viszont igazi XXI. századi aszfaltszakaszon közlekedhetnek a településrészen élők. Hálát adott érte Istennek, és mindenkinek, aki közreműködött a munkában.

Kétszáz éve élnek itt emberek és alkotnak közösséget, mindig akartak, és ezért tenni is hajlandóak voltak – mondta Tállai András miniszterhelyettes, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője. Az útátadással szemben éppen dolgoztak az épülő templomon a munkások, melynek kapcsán megjegyezte: arra kétszáz éve várnak a Mocsolyástelepen élők, most pedig a Fidesz–KDNP-kormány alatt valósulhat meg ez a vágyuk.

– Jogos volt az igény, hogy a templomhoz megfelelő úton érkezhessenek meg. A forrásokat és a lehetőségeket a kistelepülésen élőknek is meg kell kapniuk, ez a kormány pedig erre hangsúlyt fektet. Ez az én munkámban is hitet és erőt ad – mondta a képviselő, ígéretet téve arra, hogy a kisgyőri bekötőutat is fel fogják újítani.

Gurult a hordó

Ezt erősítette meg Peiker Tamás, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Borsod-Abaúj-Zemplén megyei igazgatója is, aki elmondta: a forrás rendelkezésre áll ahhoz, hogy még idén vagy jövőre elindulhasson a kivitelezése a folytatásának Mocsolyástelep végéig, illetve a harsányi úttól induló bekötőút egészen a jelenleg elkészült elejéig. A most átadott útról elmondta, 2,6 kilométer hosszan készült kétrétegű aszfalt, illetve padka és vízelvezető. Az átadást jelképező nemzeti színű szalag átvágása után egy hordó átgurításával is felavatták az utat, melyet az egyházak képviselői is megáldottak.

(A borítóképen: Az ünnepélyes szalagátvágás előtti pillanat)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában