Vizsoly

2020.04.25. 16:30

Négy éve, hogy bezárt a patika, most nyit egy új

Újra van gyógyszertár Vizsolyban, a helyiek már nagyon várták.

Hegyi Erika

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

„Kedves vizsolyi polgárok! Örömmel tájékoztatom önöket, hogy bár a globális koronavírus-járvány miatt sok helyen boltok és vállalkozások zárnak be, addig nálunk szolgáltatásbővítés történik az önök kényelme érdekében. Szeretettel jelentem be ugyanis, hogy fiókgyógyszertár nyílik községünkben. Ezzel a település régi vágya válik valóra, hiszen több éve nincs patikánk. A gyógyszertár a főtéren (a volt zöldséges helyén) működik kedd és péntek délelőttönként. Szeretnénk felhívni mindenki figyelmét, hogy a koronavírus miatti intézkedések a gyógyszertár esetében is szigorúan betartandók, azaz maximum 3 személy tartózkodhat egy időben a patikában, a kint várakozók pedig legalább 2 méteres távolságot tartsanak egymás között” – tette közzé Vizsoly közösségi oldalán dr. Palotás András, a település polgármestere és egyben háziorvosa. Azt is megtudhatjuk, hogy a vizsolyi patika az abaújszántói gyógyszertár kirendeltségeként működik.

Bezáratták

Vizsolyban volt patika korábban, de annak működési engedélyét 2016-ban visszavonta az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet. Emellett ötmillió forint bírságot szabott ki a gyógyszertárat működtető cégre, mert az súlyosan megsértette a gyógyszerek forgalmazására vonatkozó jogszabályokat. Kiderült, a gyógyszerész 28-féle, összesen 23 758 doboz vényköteles gyógyszert vény nélkül adott ki, azok közül 21 készítmény (18 157 doboz) a pszichotróp 4-es listába tartozott. Ezeket kizárólag vény ellenében adhatták volna ki a patikában.

Új gyógyszertár nyitását a település előző polgármestere is tervezte, de úgy tűnik, csak most válhatott valóra a helyiek álma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában