Fejlődő Háromhuta

2020.04.28. 11:00

Egyre szépül Háromhuta

A közmunkaprogramban számos dolgot meg tudnak valósítani.

Bódisz Attila

Fotó: Bódisz Attila

A Belügyminisztérium által támogatott közmunkaprogramoknak köszönhetően több munka is zajlik Háromhután, amelyek mind a kistelepülés szépülését szolgálják – számolt be ezekről az Észak-Magyarországnak Verbovszki Károly polgármester.

A település egykori üveghutai múltjára emlékeztet az az úgynevezett üvegcsűr, amelynek építését már korábban elkezdte az önkormányzat. Az óhutai részen található épület már gyakorlatilag évek óta áll, amiben most egy korhű olvasztókemencét helyeztek el. Ennek helytörténeti és turisztikai értéke is van – tette hozzá a polgármester.

Ugyancsak Óhután kapott egy külső foglalkoztatót a két éve átadott erdei iskola. Az impozáns épület melletti fedett filagória körülbelül 35 ember befogadására alkalmas, amihez egy szalonnasütő is épül. A filagória építése a napokban fejeződik be, valamint folyamatban van a padok és asztalok gyártása és elhelyezése is.

Komplex fejlesztés

Középhután egy olyan épületet újítanak fel, amely korábban tanítói szolgálati lakásként, orvosi rendelőként, könyvtárként, valamint ifjúsági klubként is üzemelt már. A bővítés részeként egy kazánházzal és egy többállásos garázzsal bővül az épület. Ezt a részt részben a korábbi közmunkaprogramban elért eredményekért járó díjból finanszírozza az önkormányzat – mondta Verbovszki Károly. A garázs a kisbuszok, traktorok, utánfutók és egyéb kisgépek tárolását szolgálja majd. Magát az épületet szintén közmunkaprogram keretében újítja fel az önkormányzat. Szerszámraktár, anyagraktár, műhely, dolgozói melegedő és mosdók kapnak benne helyet. Mivel ez az épület az Alkotóház néven ismert alapítványi szálláshely mellett van, az egész udvart letérkövezik, valamint építenek az épülethez filagóriát és szalonnasütő helyet is. Az épület terveit az As Építész Stúdió Kft. készítette el, a település épített környezetébe illeszkedő módon. Teljes befejezése és a terület rendezése év végére, jövő év elejére várható – tudtuk meg a polgármestertől.

(A borítóképen: Az üvegcsűr kemencéje közel a befejezéshez)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában