Tárgyalnak

2020.03.05. 14:00

Majális, sörfesztivál: más helyekre tennék át

Ideje lenne jobban vigyázni a belváros tüdejére, a miskolci Népkertre…

Szaniszló Bálint

A fő közösségi oldalon vetődött fel az ötlet, hogy mennyivel jobb dolog lenne, ha a városi majálisoknak újra az évtizedekkel ezelőtt közkedvelt helyszín, a Csanyik – vagy ahogy annak idején stílusosan elnevezték: Majálispark – adna otthont már ebben az évben.

Megosztott város

Mint ismert, Miskolc közönsége az utóbbi időben két helyen is ünnepelhetett május 1-jén: az önkormányzat évek óta már a Népkertbe várta a miskolciakat vásári forgataggal, színpadi produkciókkal és a majálisok egyéb kellékeivel. A baloldali pártok és szakszervezetek pedig a Csanyikot, azaz a Majálisparkot preferálták, ahol főzéssel, helyenként – visszatérve a korábbi időkhöz – sörrel és virs­livel, valamint műsorokkal várták az ünneplőket. Ezzel azonban megosztottá vált a város, kevesen voltak, akik mindkét helyszínre elmentek. Ennek megszüntetése érdekében indult a kezdeményezés.

Zaj és rendetlenség

És azért is, mert a Népkert, amelyet a miskolciaknak a csendes pihenésre, kikapcsolódásra találták ki, igencsak megsínylette a majálisokat. Ahogy megsínylette az őszi sörfesztiválokat is, amit megfejelt az elviselhetetlen zaj, amely napokon át kínozta a környéken élőket.

Mint megtudtuk, éppen ezért szó van a sörfesztivál egyetemre költöztetéséről is, ahol ideális lenne a helyszín egy ilyen rendezvényhez. A felvetésekkel kapcsolatban az önkormányzat sajtóosztályától azt az információt kaptuk, hogy Veres Pál polgármester mindkét ügyben tárgyal.

(A borítóképen: Körhinta a Népkert fái között | Fotó: ÉM)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában