adománygyűjtés

2019.11.20. 13:30

Karácsonyi Adománygyűjtést szervez a Magyar Élelmiszerbank Egyesület

Országosan több mint 200 áruházban szervez Karácsonyi Adománygyűjtést a Magyar Élelmiszerbank Egyesület november 22. és 24. között.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Egy korábbi gyűjtésen

Forrás: ÉM-archívum

Fotó: Ádám János

2019-ben ismét megszervezi hagyományos Karácsonyi Adománygyűjtését a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. Az Élelmiszerbank akciójának célja, hogy az ünnepek alatt minél több nélkülöző asztalára étel kerülhessen. Az idén november 22-én, pénteken 15 és 20 óra között, november 23-án, szombaton 8 és 19 óra között, valamint november 24-én vasárnap 8 órától 18 óráig várja az Élelmiszerbank a lakosság élelmiszer-adományait.

A karácsonyi időszakban különösen fontos, hogy a vállalatok, önkéntesek és a vásárlók aktív részvételével széleskörű társadalmi összefogás valósuljon meg a nélkülözők segítése érdekében.

Az áruházakban kijelölt gyűjtőpontokon az Élelmiszerbank körülbelül ötezer önkéntese várja az adományokat, elsősorban alapvető tartós élelmiszereket – mint például cukor, rizs, olaj, tészta, konzerv, édességek, bébi ételek.

Az akciókban összegyűjtött adományokat az Élelmiszerbank önkénteseivel a gyűjtések helyének közelében élő rászoruló családoknak juttatja el még karácsony előtt.

A Karácsonyi Adománygyűjtésben résztvevő áruházak listája az alábbi linken található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában