Mezőkövesd Közbiztonságáért díj

2019.10.27. 14:30

Polgárőr kapta a kitüntetést

Október 22-én emlékeztek meg az 1956-os forradalomról és szabadságharcról.

Tóth Balázs

Zombori József kapta az elismerést

Fotó: Tóth Balázs

Az 56-os emlékmű koszorúzásával kezdődött az ünnepség Mezőkövesden, majd a közösségi házban dr. Fekete Zoltán polgármester mondott beszédet, a Szent László Gimnázium tanulói pedig az Igazat játszottak című előadással elevenítették föl az 56-os történéseket, a kivándorlók, az itthon maradottak tragédiáját.

Megköszönte az elismerést

Dr. Fekete Zoltán átadta a Mezőkövesd Közbiztonságáért díjat, amelyet idén Zombori József, a Mezőkövesdi Polgárőrség Egyesület vezetőségi tagja, az egyik legtöbb időt szolgálatban töltő polgárőr kapott meg.

A kitüntetett megköszönte az elismerést, s kifejtette, társai ugyanúgy önzetlenül végzik feladatukat, bármelyikük megérdemelte volna a díjat. Bemutatkozásként elmondta, 1954-ben Nagyúton született, Budapesten tanult, majd a visontai bányában dolgozott. 1996-ban költözött családjával Mezőkövesdre, a következő évtől a bükkábrányi bányában vállalt munkát. 2007-ben vonult nyugdíjba és a következő évben lépett be a polgárőrök közé. Szerinte minden ember szeretne olyan közösség tagja lenni, ahol segíthet embertársainak és tud tenni azért a településért, ahol él. A mezőkövesdi polgárőrök között hasonló gondolkodású emberekkel találkozott, akik önzetlenül végzik munkájukat.

Szabadidejében vállal szolgálatot és ha egészsége engedi, ezután is folytatja a munkát immár egyik fiával együtt. Köszönetet mondott családtagjainak is, akik támogatják őket polgárőr feladataik ellátásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában