Állatvilág

2019.09.08. 11:30

Az állatok jogaiért, védelmében demonstráltak Miskolcon

A demonstrálók között több helyi, állatokkal, állatvédelemmel foglalkozó szervezet is jelen volt.

Fotó: Bujdos Tibor

Az állatkínzás ellen és egy megfelelően hatásos állatvédelmi törvény létrehozásának érdekében csendes demonstrációt szerveztek szombat délután Miskolcon, ahogy az ország többi nagyvárosában is.

A demonstrálók a Centrum Áruház előtti téren gyülekeztek, ahová sokan elhozták kedvencüket is, vagy legalább a fotóikat kitűzték magukra. Ahogy az állatkínzás elleni fellépés jelét, a kék szalagot is mindenki büszkén viselte, jelezve, hogy a demonstráción vesz részt. A gyülekezés után csendes egységként vonult végig a nagyjából kétszáz fős tömeg a sétálóutcán a Villanyrendőrig, majd onnan az ITC székház előtti területre.

A vonulást a rendőrség munkatársai segítették, akik több helyen megállították a forgalmat, amíg a demonstrálók átkeltek az adott útszakaszon. A vonulók között több állatvédelemmel, állatokkal foglalkozó civil szervezet, vagy tagjai is feltűntek, így például a Miskolci Állatsegítő Alapítvány, a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány, a Mályi Természetvédelmi Egyesület – Madármentő Állomás.

Az ITC székháznál beszédet mondott Papp Ildikó Hajnalka főszervező, és Kisfalvi Nyina a MÁSA alapítója is, majd megkínzott, megölt állatok fotóit rakták ki a lépcsőkre, amelyek alatt a megemlékezés gyertyáival, mécseseivel jelezték a megkínzott, elpusztult állatok ártatlan halálának vége nem látható tragédiáit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában