Miskolc

2019.08.12. 19:15

Hősöket képeznek a Vöröskeresztnél

A Fiatalok Világnapján, augusztus 12-én startolt el idén a Magyar Vöröskereszt HŐSKÉPZŐ programsorozata, amelyet a Szervezet miskolci Önkéntes Központjában, a Sarolta utcán is megrendeznek.

Fotó: Kozma István

A Hősképző programra jelentkezők hasznos, gyakorlati tudásra tehetnek szert, amellyel a mindennapi életben előforduló rosszullétek és kisebb balesetek szakszerű ellátását ismerhetik meg. A program országos, szinte az összes megyében megvalósul. A kampány minden hónapban más-más világnaphoz kapcsolódó aktuális üzenettel igyekszik felhívni a figyelmét az elsősegélynyújtás fontosságára.

 

Például augusztus 12-én, a nyitóalkalmon a Fiatalok Világnapján az új generáció felkészítése és a gyermekek elsősegélynyújtásával foglalkoztak, szeptember 12-én, az Elsősegélynyújtás Világnapján a laikus segítőket érő lelki hatásokra hívják fel a figyelmet. Október 16-án az Újraélesztés Világnapja kerül a középpontba, míg november 27-én a Magyar Véradók Napja lesz, amelyen a véradással történő segítségnyújtást népszerűsítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában