37-es főút

2019.07.12. 16:30

Nincs még időpontja a hídhiba kijavításának

Majd’ három hónapja tart a forgalom­korlátozás.

Horváth Imre

Egyelőre nem tudni, mikorra várható a megoldás

Forrás: ÉM

Rendszeres a 37-es főúton, a gesztelyi körforgalom előtti Hernád-hídnál, hogy hiányzik a dilatációs hézagot fedő rács vagy lemez. Az elemek kimozdulása a forgalmi terhelés és az erózió közös munkájának eredménye, és előfordul, hogy ellopják – erről többször írtunk már.

Kérdések, válaszok

A korábbi ilyen meghibásodások esetén viszonylag hamar javítottak, azonban tavaly nyár vége óta erre nem került sor, pedig mindkét irányban több lemez is elkopott, eltört.

Végül május elején a Szerencs felé közlekedő oldalon a külső sávot lezárták, és egy fémlemezt helyeztek a dilatációs hézagra. Érdeklődésünkre a Magyar Közút Nonprofit Kt.-nél akkor azt válaszolták: a híd dilatációs szerkezete tavaly év végén hibásodott meg, viszont a kedvezőtlen téli időjárás miatt nem lehetett elkezdeni a javítását. Tavasszal ideiglenes javításokat végeztek rajta, majd acéllemezzel fedték le a hibát, és korlátozásokat vezettek be. A dilatációs szerkezetet külső szakvállalkozóval lehet véglegesen helyreállítani, az ehhez szükséges előkészületek folyamatban vannak, remélhetőleg hamarosan megtörténik.

Június elején aztán a lerakott nagy méretű lemezt körbeaszfaltozták, hogy ne tudjon elmozdulni – vagy nehogy ellopják –, ami már azt sejtette, hogy nem lesz gyors a javítás. S valóban, a helyzet még ma is, két és fél hónappal a forgalomkorlátozás kezdete óta fennáll. Friss érdeklődésünkre a Közútnál már csak annyit válaszoltak, a helyreállításához a szükséges előkészületeket megtették, a javítás a forrás biztosítását követően indulhat, melynek időpontja egyelőre nem ismert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában