Miskolc

2019.06.22. 10:30

Idén is ötszáz színes kishajó indult útnak

Fogyatékkal élő gyerekeknek rendeztek tábort Miskolcon.

Horváth Imre

A Szinvára engedték a kis hajókat

Fotó: Ádám János

Ismét megrendezték a Hahó! Hajó! című társadalmi érzékenyítő programot a súlyosan, halmozottan fogyatékos gyermekekért és családjukért. A Miskolci Tankerületi Központ által megvalósított projekt keretében tartottak rendezvényt a Szinva teraszon péntek délután, amely egy kéthetes, napközis tábor záróakkordja volt. A tábor során olyan programokat kínáltak a gyerekeknek, amelyek révén tapasztalatot szerezhettek a számukra ritkán elérhető világ egy-egy kis szegmensében (például kirándulóhelyek, közösségi terek, vadaspark).

 

Önkéntesek bevonásával külön figyelmet szenteltek annak, hogy a tábor teret kínáljon a gyermekek egyéni szükségleteire épített tevékenység gazdagítására, és szüleik számára a nyári táborozás alatt néhány órányi felszabadultságot garantáljon.

Szeretet, feltétel nélkül

A pénteki rendezvényen előbb dr. Kiss János, Miskolc alpolgármestere szólt a gyerekekhez és szüleikhez, illetve az érdeklődőkhöz, hangsúlyozva: a két hét alatt a legfontosabb dolog, amit megtapasztalhattak, az a feltétel nélküli és határtalan szeretet. Ezt az üzenetet viszik magukkal a kishajók, ha szerencséjük van, egészen a tengerig, óceánig. Majd dr. Tózsa-Rigóné dr. Nagy Judit, a Miskolci Tankerületi Központ szakmai igazgatóhelyettese beszélt arról, hogy míg 20 éve elképzelhetetlen volt, hogy iskolába járjanak a súlyosan és halmozottan fogyatékos gyermekek, ma ez Miskolcon már megoldott az Éltes Mátyás iskolában. A hajók Szinvára engedése után örömzenéléssel és közös tánccal, kutyásbemutatóval szórakoztatták az egybegyűlteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában