CANNES-I FILMFESZTIVÁL

2019.05.25. 19:30

Feszegeti a határt

Cannes tényleg az utolsó pillanatokig tartogat meglepetéseket.

Váró Kata Anna

Forrás: AFP

Bár a Tarantino-film bemutatója és a több ezer embert vonzó filmes vásár bezártával némileg lecsengett a hangulat, a versenyfilmek felhozatalán ez aligha érződik.

Nagyon közeli

Abdellatif Kechiche négyórás filmje, a Mektoub, My Love: Intermezzo az idei versenyprogram leghosszabb alkotása, aminek ráadásul este 10-re időzítették a sajtóvetítését, aligha kedvezve ezzel a fesztivál végére már alaposan megfáradt kritikusoknak.

Kechiche legutóbbi cannes-i versenyfilmjét, az Adèle életét Arany Pálmával jutalmazták 2013-ban. Hogy legújabb filmjét, ami egy trilógia második része, is díjazza-e majd a zsűri, az csak szombaton este dől el. Az viszont bizonyos, hogy ez a fesztivál legenergikusabb és legerotikusabb alkotása, amely egy csapat strandoló fiatallal kezdődik a tengerparton, majd több mint három teljes órát tölthetünk velük egy klubban, ahol a kilencvenes évek slágereire táncolnak önfeledten, a kamera pedig folyamatosan a lehető legintimebb közelségben mutatja a testüket, és akkor még nem beszéltem a film szexjelenetéről, ami véletlenül sem bíz semmit a fantáziára, de afelől sem hagy kétséget, hogy amit látunk nem csak megjátszott. Kechiche ezúttal az Adèle élete leszbikus szexjeleneteinél is messzebbre ment, feszegetve amatőr színészeinek és a közönségnek is a határait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában