Helyi közélet

2019.04.07. 10:24

Nemhiába nyert: szívvel-lélekkel főz Molnár Szilvia Dóra

Miskolc - Családi örökségét kamatoztatta a szakácsmesterség legújabb ifjú miskolci sztárja.

Miskolc - Családi örökségét kamatoztatta a szakácsmesterség legújabb ifjú miskolci sztárja.

Már fiatalon a szakácsok legjobbjai között ünnepelték március 29-én, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) rendezvényén Molnár Szilvia Dórát, aki mint a Szentpáli István Szakközépiskola végzős tanulója, megyénk képviseletében megnyerte a Szakma Sztár Fesztivált.

Megmérettetések sora

– Gyermekkorom óta szakács szeretnék lenni, főzni és enni is nagyon szeretek. Egész családom vendéglátós, édesanyám üzletvezető, így tulajdonképpen éttermi közeg vett körül születésemtől fogva. Szakmai gyakorlatom alatt, az Avalon Parkban különösképpen megkedveltem az olasz ételeket, főleg a tésztákat. Elkészítésben pedig az új hullámos, fine dining stílus áll hozzám a legközelebb – osztotta meg Szilvia.

Idén körülbelül harmincan neveztek a Szentpáliból a szakmák országos bajnokságára.

– Korábban egyetlen hasonló próbában volt részem, a Schnitta Sámuel Emlékversenyen, amely azonban nagyobb részt a felszolgálók megmérettetése. Tehát ott, mint egy sokszínű csapat tagja indulhattam. Aztán a Szakma Sztár Fesztivál első körében még hazai pályán egy írásbeli tesztet írattak meg velünk januárban. A második alkalommal szóbeli vizsgát tettünk és főztünk egy budapesti magániskolában. A döntőben pedig gyakorlati feladatokat hajtottunk végre szintén a fővárosban. Nekem sikerült a tíz legjobb között bejutnom a középdöntőbe. Ebből végül hatan Borsod-Abaúj-Zemplén megye képviseletében mehettünk tovább a döntőbe, amire két hétig intenzíven készültem. A helyszínen háromféle hideg előételt kellett elkészítenem öt óra hossza alatt az alapanyag kosárból, és kaptunk mellé egy harminc ételből álló tételsort – mutatta be a versenyző.

Büszke a győzelemre

Molnár Szilvia Dórát sikerének titkáról faggattuk.

– Büszke vagyok rá, hogy sikerült megnyernem ezt a versenyt, mert szerintem ez életem eddigi legkomolyabb szakmai elismerése. Nagy kihívást jelentett és rengeteg időt, energiát fektettem a felkészülésbe. Alázatra és türelemre is szükségem volt a jó eredményhez, folyamatosan figyelemmel kellett kísérnem az új konyhatechnológiákat és trendeket. A főzés számomra nem fáradtság, mert szívből szeretem csinálni. A helyszínen pedig a rátermettség, magabiztosság is sokat számított. Most még egy kicsit élvezem a gratulációkat és a rengeteg megkeresést. Jövő héten viszont repülök Írországba, egy ötcsillagos szálloda éttermébe nyári munkára, ahol tavaly két hónapos gyakorlatot töltöttem. Fejben már búcsúzom a szeretteimtől és hivatalos ügyeket intézek – mesélte a szakácsok sztárja.

ÉM-DA


[related-post post_id="4195005"]

[related-post post_id="4193352"]

[related-post post_id="4194379"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában