Helyi közélet

2019.03.25. 12:15

Horváth Zsolt nem adta fel Prügyön

Prügy - A kőművesből lett pedagógus idén végez a főiskolán.

Prügy - A kőművesből lett pedagógus idén végez a főiskolán.

A prügyi Móricz Zsigmond Általános Iskolában dolgozó Horváth Zsoltról tavaly nyáron írtunk abból az alkalomból, hogy bár pályája abban sem mindennapi, hogy abban az iskolában tanít, ahol maga is tanult, de az életpályája mindenképpen egyedi és különleges, hiszen kőművesként dolgozott sokáig, és ma hitoktató és nevelőtanár Prügyön és Taktakenézen.

Akkor arról is beszélgettünk, hogy beiratkozott a hittudományi főiskolára és Egerbe pedagógia szakra. A napokban összefutottunk az utolsó félévét végző Horváth Zsolttal a prügyi iskolában.

Nem bánta meg

– Továbbra is nagyon jól érzem itt magam – mondja Horváth Zsolt. – Azt sem bántam meg, hogy újra elkezdtem a tanulást, bár be kell vallanom őszintén, voltak nagyon nehéz periódusaim. Akadt olyan időszak, amikor úgy éreztem, ez nem nekem való, ez túl sok, nem bírom ezt a terhelést és fel akartam adni. Erről beszélgettem is az egyik tanárommal, Koós Edével, aki azt mondta nekem: az Úr nem véletlenül hozta ide magát erre a főiskolára. Azért jött ide, mert Istennek komoly tervei vannak magával, tudja, hogy helyt tud állni. Mindig vannak és lesznek is nehezebb periódusok az életben, de akkor leszünk erősebbek lélekben is, ha helyt tudunk állni, ha le tudjuk győzni a gyengeségeinket. Ez az útmutatás adott erőt a folytatáshoz, és ma már örülök, hogy nem adtam fel. Mindemellett sokat jelent számomra a gyerekek szeretete, emiatt érzem úgy, nem véletlenül kerültem végül a pedagógusi pályára.

ÉM-BG


[related-post post_id="3902756"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában