Helyi közélet

2019.02.18. 14:11

Csatornázás, gombafesztivál: idén is sok teendő vár rájuk Kissikátorban

Kissikátor - Kissikátorban rövidesen kezdődik a szennyvíz-program, ami után „összkomfortossá” válik a falu.

Kissikátor - Kissikátorban rövidesen kezdődik a szennyvíz-program, ami után „összkomfortossá” válik a falu.

Az elmúlt évek legnagyobb fejlesztése előtt állnak Kissikátorban, hiszen ebben az esztendőben elkezdődik a szennyvízprogram. Jelenleg az engedélyeztetési fázisban tart a pályázat, a tervek szerint tavasszal lezajlik a közbeszerzés, utána pedig rögtön hozzáláthatnak a kivitelezéshez. Az előzetes ütemezés szerint szeptemberben átadhatják a rendszert, majd az előírásoknak megfelelően egy hat hónapos próbaüzem következik.

A faluban 142 millió forintból valósul meg a beruházás, ebből az összegből több mint 3,5 kilométer hosszban csatornáznak. A lakosság rácsatlakozási hajlandósága is magas, a családok 95 százaléka ugyanis szeretné igénybe venni a jövőbeni szolgáltatást.

Komoly kedvezmény

– Szerencsére olyan kedvezményt tudtunk adni az embereknek, hogy a csonkot mindenkinek bevisszük az ingatlan területére – szögezte le Kocsik László Csaba, polgármester. – Ebben az évben ezzel valamennyi közmű rendelkezésre fog állni, ami nagy vágyunk volt az elmúlt években. Ráadásul a falu közepének vizesedése is megszűnik, ezzel együtt sok bosszúság és anyagi nehézség kerül le a családok válláról. Ezen a részen gyakran kell szippantani, sokszor nem is a szenny, hanem a talajvíz miatt. A jövőben erre sem lesz szükség.

Kocsik László Csaba azt is elárulta, hogy a kivitelezés nem akadályozza majd a falu kiemelt rendezvényeit. Idén is zavartalanul tudják majd megtartani a Sikátori Gombafesztivált, amelyre június 29-én várják a vendégeket. Augusztus végén, szeptember elején pedig a Barkó Dalos Találkozó sem marad el, amelyet hagyományteremtő szándékkal 2019-ben már másodszor rendeznek meg.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában