Helyi közélet

2019.02.16. 11:12

A házasság pártján állva Telkibányán

Telkibánya - Ötödik éve szentelnek figyelmet a kis abaúji településen, Telkibányán a házasság hete országos kampánynak.

Telkibánya - Ötödik éve szentelnek figyelmet a kis abaúji településen, Telkibányán a házasság hete országos kampánynak.

Ebben az évben február 13-án este meghitt, csendes beszélgetésre várták a művelődési házba mindazokat, akik a házasságukban meg szeretnének erősödni, akik magát az elköteleződést ilyen formán, közösségben is megünnepelnék. A szervezője az alkalomnak a Támogatói kör, vagy más néven Imaközösség volt, akik ökumenikus felfogásban végzik a településen a szolgálatukat. Katolikus részről Koncsol Ágnes, református oldalról pedig Magyar Erzsébet vállalta fel a szervezés feladatát.

Párválasztás, szerelem

Egy nagy körbe, terített asztal mellé érkeztek a vendégek. Majd mindenki bemutatkozott, amiben szó esett a párválasztásról, a szerelemről és a házasság mibenlétéről. A rendezvény házigazdája, Magyar Zsóka imádságban könyörgött a megköttetett és a jövőben megköttetendő házasságokért, azok tartósságáért és tisztaságáért. Ezután felkérte a három felekezet lelkipásztorát, hogy szóljanak a házasság misztériumáról. Elsőként Molnár Miklós adventista lelkipásztor beszélt Mihalec Gábor családterapeuta házasságheti körlevele alapján arról, hogy a házasság azt jelenti, hogy nincs „b” terv. Ezt követően Szalay László Pál református lelkipásztor a Samáriai asszony történetén (Jn 4:1-42) keresztül beszélt arról, hogy a házasság milyen időintervallumra szól. Végül Szabó László római katolikus atya osztotta meg jegyesoktatási tapasztalatait. Külön kitért azokra a szavakra, amelyek nélkülözhetetlenek a családban és tanított a veszekedés etikettjéről.

Boldog család

A három izgalmas tanítást beszélgetés követte, ahol mindenki a saját felfogását tehette hozzá az előtte szóló véleményéhez. Az alkalom meg tudta őrizni a kötetlenségét, vidámságát, de mindemellett nagyon szívbe markoló és komoly témákat tudott érinteni. Az Házasság hete rendezvény végén Nick Vujicic motivációs videóját tekintették meg, hogy egy fogyatékkal élő embernek hogyan lehet boldog, kiteljesedő házasélete és családja.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában