Helyi közélet

2019.01.02. 09:04

Török támogatás a prügyi gyerekeknek

Prügy - A további kapcsolatépítés lehetőségeiről tárgyaltak.

Prügy - A további kapcsolatépítés lehetőségeiről tárgyaltak.

A Prügyi Móricz Zsigmond Általános Iskola küldöttsége vendégségben járt a „Yunus Emre Enstitüsü Budapest”, Budapesti Török Kulturális Intézetben.

További lehetőségek

A prügyi iskola képviselőit, Tiszlavicz Csaba intézményvezetőt és Puhl Márta tanító, gyógypedagógust nagy-nagy szeretettel fogadta Yakub Gül igazgató úr és Török Johanna Abdikoglu, az intézet kulturális koordinátora. A csodálatos környezetben – az UNESCO világörökség listáján szereplő Andrássy úton, Bobula János által 1882-ben épített palotában – az iskola és tanulóinak támogatásáról, az iskola és az intézet további kapcsolatépítési lehetőségéről beszélgettek a tisztelet, a barátság, az emberség, a szeretet jegyében.

– Lehetőségünk volt találkozni Gülşen Salgarral, az EU külkapcsolatokért felelős projektkoordinátorával, aki felajánlotta segítségét egy török testvériskolával történő kapcsolatfelvételre – mondta a találkozóról Tiszlavicz Csaba. – Az intézetből nem térhettünk haza üres kézzel. Adományaikkal gyerekek, családok mindennapjait teszik boldogabbá, könnyebbé. Amikor mindezt megköszöntük, igazgató úr elmondta, hogy ők köszönik a lehetőséget, hogy Isten segítségével tehetnek jót másokkal.

Szeretettel fogadták a mi ajándékainkat is, amelyek között ott volt a prügyi sajt és méz is. Örültünk, hiszen a gyerekek és a tanáraik által készített manókat igazgató úr az irodájában, a többi értékes relikvia között helyezte el. A kedves vendéglátás során lehetőségünk volt megkóstolni az igazi török teát és az intézet kávézójában a nagyon finom török kávét is. Őszintén remélem, ez a kapcsolat a jövőben is az eddigiekhez hasonlóan gyümölcsözően folytatódik majd tovább.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában