Helyi közélet

2019.01.05. 15:52

Csupa móka és kacagás a Ciróka babakoncert Miskolcon

Miskolc - Folytatódnak a kalandok Zeneországban. A Ciróka babakoncert immáron új helyszíneken jelentkezik.

Miskolc - Folytatódnak a kalandok Zeneországban. A Ciróka babakoncert immáron új helyszíneken jelentkezik.

A Miskolci Szimfonikus Zenekar székházán kívül a Népkerti Vigadóban is találkozhatnak a népszerű gyermekprogrammal a szülők és bölcsődés korú gyerekek.

2014-ben született meg a gondolat a zenekar vezetésében, hogy a legkisebbeknek is kínáljanak zenei programot. Az elképzelés az volt, hogy a muzsika által nyújtott élményt mesés formában átadják az egészen piciknek is. Ehhez hívták segítségül Bukáné Kaskötő Mariettát, aki zenetörténészként és pedagógusként rakta le a Ciróka babakoncert alapjait. Az évek során folyamatosan csiszolódott és formálódott a program, amelynek eredményeként mára már Miskolc egyik legsikeresebb gyermekprogramjává vált.

Új helyszínek

A Ciróka babakoncert 2014-es indulása óta évadonként 3 alkalommal (ősszel, télen és tavasszal) 2-2, tehát összesen 6 koncertet tart a zenekar. A program helyszíne 2018 tavaszáig a Művészetek Háza oldalcsarnoka volt. Ezt a helyet azonban már kinőtték, s úgy döntöttek „hazaviszik” a koncertet, így 2018 őszétől a társulat székházában (Miskolc, Fábián u. 6/a, Fábián Malom) találkozhatnak a programmal az érdeklődők. Amellett, hogy ez nagyobb teret jelent, egy kicsit beleláthatnak a családok a zenekar életébe, s a hangszereket is megtekinthetik közelről.

A 2018 áprilisi babakoncert sikerén felbuzdulva pedig a megszokott 3 turnus mellett, évente 1-2 alkalommal a Népkerti Vigadóba is elviszik majd a Cirókát.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában