Helyi közélet

2018.12.14. 19:34

Táncolnak, dalolnak a beteg gyerekekért Miskolcon

Miskolc - A Miskolci Nemzeti Színház művészei az 50-es évek táncdalfesztiváljainak hangulatát idézik meg.

Miskolc - A Miskolci Nemzeti Színház művészei az 50-es évek táncdalfesztiváljainak hangulatát idézik meg.

Jótékonysági estet szervez december 16-án az Érted és Veled Vagyunk Alapítvány a miskolci Tudomány és Technika Házába. A Miskolci Nemzeti Színház művészei az 50-es évek táncdalfesztiváljainak hangulatát idézik meg, hogy a bevétel segítségével javulhasson a GYEK Akut -és Sürgősségi Osztályának komfortszintje.

Egyre több adomány

A rendezvényt bemutató sajtótájékoztatón dr. Tóth István orvosigazgató-helyettes elmondta, hogy örömteli módon, egyre több adomány érkezik a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházba. A mostani azért különleges, mert a Gyermekegészségügyi Központ Akut -és Sürgősségi Gyermek­osztálya nem pusztán adományt kap. A színészeknek köszönhetően egyszerre szórakoznak és segítenek, akik megveszik a támogatóbelépőt.

Új vizesblokkok vagy nyílászárók

Dr. Soós Andrea osztályvezető főorvos ismertette, hogy a befolyó összeget az osztály komfortosabbá tételére kívánják fordítani, hiszen a szülők és a gyerekek jogos igénye, hogy kényelmesebb körülmények között töltsék idejüket az intézményben.

Terveik szerint a vizesblokkokat vagy a nyílászárókat cserélik majd ki az adományokból – ez a befolyt összeg nagyságától függ, mint mondta. Hozzátette: a kórház vezetése ugyanakkora összeggel egészíti ki, amekkorát sikerül összegyűjteniük.

Benedek Csilla ötletgazda a szervező Érted és Veled Vagyunk Alapítvány részéről ismertette a kezdeményezést. Tenki Dalmával, a Miskolci Nemzeti Színház művésznőjével találták ki az ötletet – aki főszervezővé előlépve, további 15 művészt győzött meg a csatlakozás fontosságáról – ők szórakoztatják december 16-án az adományozókat.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában