Helyi közélet

2018.12.06. 13:33

Sok-sok csokoládé, még több gyermekmosoly - Elvittük a Mikulás ajándékát

Miskolc - Sok olyan diákjuk van, aki hátrányos helyzetű családból érkezett.

Miskolc - Sok olyan diákjuk van, aki hátrányos helyzetű családból érkezett.

Tele volt az autónk csokoládéval, amikor szerdán megérkeztünk az Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Szeles utcai épületének udvarára. A gyerekek el sem akarták hinni, hogy a Mikulás ilyen jóságos, hogy ennyi finomságot küldött nekik.

Köszönet

Szerdán vittük el az intézménybe azt a sok-sok doboz csokoládét, melyet az Észak-Magyarország munkatársai, olvasói és a Miskolci Törvényszék dolgozói ajánlottak fel a fogyatékos gyermekek számára. A diákok kíváncsian kukucskáltak bele a szatyrokba, nézegették a színes, adventi naptárakat, és boldogan mesélték el, hogy kinek melyik csoki a kedvence. Majd néhányan örömmel ültek össze egy kis csoportképre.

– Nagyon szépen köszönjük mindenkinek, aki segített a gyerekek ünnepét szebbé tenni. Az Észak-Magyarországnak a kezdeményezést, az olvasóknak és a Miskolci Törvényszéknek pedig a csokoládékat – fogalmazott Demeter Attiláné, az intézmény vezetője. – Sok olyan diákunk van, akik hátrányos helyzetű családból érkeznek, ott bizony nem nagyon jut pénz Mikulás-ajándékokra. De szerencsére azért így, az ünnepek előtt sok segíteni akaró intézmény, egyesület keres meg minket. Van, aki programokat ajánl föl, így a gyerekek mehetnek színházba, Mikulás-vonatozásra és a kutyaiskolába is. Nagy öröm, hogy egyre többen érzik úgy, érdemes másokra is gondolni – fogalmazott az igazgató.

ÉM-HE


[related-post post_id="4071345"]

[related-post post_id="4071795"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában