Helyi közélet

2018.12.11. 15:08

Nagyon kellene az a Hernád-híd

Hernádszentandrás, Pere - Lezárták a Hernád-hidat, nehezebb lett az élet. A polgármester megoldást sürget.

Hernádszentandrás, Pere - Lezárták a Hernád-hidat, nehezebb lett az élet. A polgármester megoldást sürget.

Egyeztetésre kéri Demeter Zoltán és dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselőket Üveges Gábor, Hernádszent­andrás polgármestere, mert november 16-án a Magyar Közút Nonprofit Zrt. lezárta a Hernád-hidat Hernádszent­andrás és Pere között. Arra hivatkoztak, hogy a híd teherbírása az előző felülvizsgálat óta rohamosan csökkent.

„A Hernád-híd lezárása komoly nehézséget és hátrányokat okoz a térség lakóinak, ezért szeretnénk kérni a helyzet mielőbbi megoldásában érdekelt és érintett szereplők segítségét és együttműködését” – írja levelében Üveges Gábor.

A biztonság miatt

Kérdéseinkre válaszolva a közútkezelő jelezte: a perei Hernád-hídon végzett legutóbbi hídszakértői vizsgálat szerint a mederpillér állékonysága jelentősen csökkent, ezért – a forgalom biztonságát szem előtt tartva – még a gyalogosforgalom elől is lezárták a hidat. A közlekedők két terelőútvonalon kerülhetnek: a Pere – Hernádbűd – Gibárt – Encs – 3-as főút, illetve a Pere – Hernádbűd – Gibárt – Abaújkér – Abaújszántó útvonalon. „Mindent megteszünk, hogy a híd teljes körű felújítását mielőbb elindíthassuk, vizsgáljuk, hogy addig is hogyan lehet ideiglenes beavatkozásokkal megnyitni.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában