Helyi közélet

2018.11.02. 14:18

Együtt könnyebb meggyógyulni is

Miskolc - Fotókiállítás után már film is hirdeti, hogy a mellrák legyőzhető.

Miskolc - Fotókiállítás után már film is hirdeti, hogy a mellrák legyőzhető.

Aki időt nyer, életet nyer. Sok kórból nagyobb a felépülés esélye, ha korai stádiumban észlelik. A mellrák elleni küzdelem egyre nagyobb visszhangot kap, ám még mindig akadnak olyan hölgyek, akik nem vesznek részt szűrővizsgálatokon, és olyan betegek, akik szégyellik egészségügyi problémájukat, elszigetelődnek, magukba fojtják a gondokat. Tavaly ősszel nyitotta meg a Mellrákinfo Borsod csapata azt a művészi képekből álló tárlatot, mely vándorkiállítás formájában már megyénk számos pontjára eljutott.

Nincsenek egyedül

A fotósorozat egyik központi témája a támogató közösség ereje, lendületet meríthetnek a gyógyulni vágyók abból, hogy nincsenek egyedül. Visszanyerheti egészségét a páciens – ezt hirdetik a sok ezer ember által megtekintett felvételek, és erre fókuszál az kisfilm is, melyet az egy évig tartó mellrákellenes kampány zárásaként mutattak be kedden a miskolci Avalon Parkban.

– Az ország különböző pontjain élő, különböző korú nők szólalnak meg. Öntudatos és pozitív életszemléletű betegek nyilatkoznak, akikből erőt meríthetnek sorstársaik. A legfiatalabb interjúalany a gyönyörű 26 éves topmodell, aki felvállalja a nyilvánosság ellőtt a betegség elleni küzdelmét. Anna néni pedig az idősebb korosztályt testesíti meg. Együtt könnyebb a gyógyulás is – ebből a mottóból építkezik a film – hangsúlyozta Czikora Ágnes alkotó.

ÉM-JA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában