Helyi közélet

2018.10.19. 17:16

Miskolcon is elindult a MONTÁZS

Miskolc - A fogyatékossággal élőknek és hozzátartozóiknak segít az új program.

Miskolc - A fogyatékossággal élőknek és hozzátartozóiknak segít az új program.

Megyénkben is információs és koordinációs pontot létesített a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. A szolgáltatás elindítása alkalmából rendezett tájékoztatón elhangzott, a MONTÁZS projekt keretében országszerte huszonkét helyszínen indult el Információs és Koordinációs Pont, melyek egyfajta hálózatot kialakítva, közösen működnek azért, hogy javuljon a fogyatékosságból adódó igényekre reagáló közszolgáltatások minősége, és bővüljön hozzáférhetőségük.

Az eseményen előbb dr. Papp Csaba polgármesteri biztos köszöntötte a megjelenteket, aki hangsúlyozta, tisztelet jár a fogyatékossággal élő embereknek és azon hozzátartozóknak, családtagoknak is, akik az év minden napján gondozzák őket.

Gúr Péter Attila, a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény igazgatója örömét fejezte ki, hogy a szolgáltatás Miskolcon is elérhetővé vált és hogy a megnyitónak az általa vezetett intézmény adhatott otthont. Magát a projektet Kovács Zsuzsanna, a Montázs projektvezetője mutatta be. Elhangzott, a fogyatékosságügyi tanácsadók célja, hogy mindig az elérhető legpontosabb naprakész információk átadásával segítsék a hozzájuk fordulókat.

ÉM-TÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában