Helyi közélet

2018.10.05. 14:26

A könyvtár, ahol idegen nyelven beszélhetnek Miskolcon

Miskolc - Angolul, németül, oroszul és lengyelül tanulhatnak díjmentesen a klubtagok.

Miskolc - Angolul, németül, oroszul és lengyelül tanulhatnak díjmentesen a klubtagok.

Többféle ingyenes idegen nyelvű társalgási klub működik hétköznap délutánonként és szombaton dél­előtt a Szabó Lőrinc Idegen­nyelvi Könyvtárban, ahol a résztvevők gyakorolhatják a társalgást és megoszthatják az adott kultúráról szerzett tapasztalataikat – tudtuk meg Pálfi Erika könyvtár vezetőtől.

Diplomás nyelvtanárok

– Közel ötven nyelven találhatók nálunk nyelvkönyvek, oktatócsomagok és szépirodalom, de az a célunk, hogy ne csak olvasni lehessen, hanem beszélgetni is, ezért angol, német, orosz és lengyel nyelvű ingyenes társalgási klubokat működtetünk. Jöhetnek kezdők és olyanok is, akik nyelvvizsgára készülnek. Viszont a klubtagok között megjelennek, akik az adott nyelvterületen éltek hosszabb ideig. Nekünk mindössze annyi a kérésünk, hogy a könyvtár regisztrált olvasói legyenek, akik belépnek. Általában minden foglalkozásnak van egy témája. A foglalkozásokat diplomás nyelvtanárok vezetik – mondta el a könyvtár vezetője.

Folyamatos visszajelzés

Megkérdeztük, miért érdemes csatlakozni a klubokhoz.

– A kommunikációnak az erősítésében segítenek ezek a foglalkozások, a kezdőknek pedig a szövegértésben. Itt ahány ember, annyiféle hangképzéssel beszél, és van lehetőség a folyamatos vissza­jelzésre. Arra is akad példa, hogy később a konkrét alkalmakon kívül is folytatják idegen nyelven a beszélgetést. Ugyanakkor a könyvtár: találkozóhely, ezért kapcsolatépítés szempontjából szintén hasznos lehet. Az angol és német klub vegyes, az orosz inkább idősebb korosztályt vonz. A lengyel csoport pedig abból a szempontból különleges, hogy a helyi kisebbségre épül, és viszonylag ritkán, csak havonta találkoznak – osztotta meg.

ÉM-DA


[related-post post_id="4008080"]

[related-post post_id="4008066"]

[related-post post_id="4007946"]

[related-post post_id="4008048"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában