Helyi közélet

2018.08.03. 09:10

Halaszthatatlanná vált az állomás fejlesztése Miskolcon

Miskolc - Az utaskiszolgálás és a munkakörülmények színvonala is javulni fog a Búza téren.

Miskolc - Az utaskiszolgálás és a munkakörülmények színvonala is javulni fog a Búza téren.

A Búza téri autóbusz-pályaudvaron jártunk július 19-én, és az átépítéséről kérdeztük az utazóközönséget. Megkeresésünkre a felújítást végző Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. is reagált a felmerült igényekre, Ujj Zsuzsanna PR-vezetőn keresztül értesültünk a munkálatok tervezett menetéről.

A kátyúzás is szerepel a munkálatok közt.” Ujj Zsuzsanna

Iskolakezdésre megszépül

– Az autóbusz-állomáson május vége óta folynak a karbantartási munkálatok. A meglévő infrastruktúra már halaszthatatlan korszerűsítésén és állagmegóvásán kívüli fejlesztéseket nem tervezünk, de az utaskiszolgálás és a munkakörülmények színvonala javulni fog. Iskolakezdésre várhatóan már a megszépült, kényelmesebb állomás szolgáltatásait vehetik igénybe az utasok – foglalta össze az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.

– A munkálatok megkezdésekor a 3-as, 4-es, 5-ös (Bükk­aranyos, Harsány, Kisgyőr, Mályi, Mályi-tó és Nemesbikk) kocsiállásokról induló járatokat a Szeles utcán, a Piactér mellett kijelölt ideiglenes megállóhelyre helyeztük át. A változásokról táblákon, az egyes járatok aktuális indulási helyéről pedig a hangosbemondóban tájékoztattuk az embereket, illetve folyamatos információs szolgálat áll rendelkezésre. Az elővételi pénztárak és a négy mobil mellékhelyiség az épület előtti területen kapott helyet – mondta el érdeklődésünkre a szervezet képviselője.

Kátyúzás és új szemetesek

Az utasok kérdéseire a következő válaszokat kaptuk.

– A 2013-ban tartott szakhatósági bejárás során nem engedélyezték a dohányzásra kijelölt hely kialakítását. Ideiglenes fedett váróhelyiség biztosítására sajnos hely hiányában nincs lehetőségünk. A hulladékgyűjtő edényeket azonban lecseréljük, a kátyúzási munkálatok és a szolgálati helyiségek korszerűsítése szeptemberben ér véget.

ÉM-DA


[related-post post_id="3926848"]

[related-post post_id="3871182"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában