Helyi közélet

2018.08.16. 15:50

Bölcsőde is lesz, és megújul az iskola Sajószögeden

Sajószöged - Erről is beszélt falunapi ünnepi beszédében a polgármester.

Sajószöged - Erről is beszélt falunapi ünnepi beszédében a polgármester.

Munkájuk elismeréseként három Sajószögeden élő pedagógus hölgy, Okváth Dezsőné, Langóné Zsípi Irén és Horváth Jánosné részesült az önkormányzat kitüntetésében az augusztus 10-én kezdődött kétnapos, 23. Szögedi Falunapokon.

Megnyitó beszédében Koncz Ferenc országgyűlési képviselő hangsúlyozta; már az sokat jelent és érzékeltet egy település életében, hogy több mint két évtizedes múltra tekint vissza a közösség egyik legjelentősebb ünnepe.

– Sajószögeden nem csak ez jelzi a lakosság összetartozását és összefogását – mondta a honatya. – Ezt látni a község arculatán, ez tapasztalható az új és még most induló beruházásokon keresztül is, amikhez szívből gratulálok!

Főszerepben a szórakozás

Gulyás Mihály polgármester megjegyezte köszöntőjében, hogy egyfajta számadásnak, új tervek megvalósításának a beszámolójára is alkalom a rendezvény. Kiemelte, hogy a közeljövőben energetikailag újul meg az iskola, vadonatúj, huszonnyolc férőhelyes bölcsődét építenek, ugyancsak felújítják a művelődési házat és a könyvtárat, a zártkerti utakat, műfüvet kap a focipálya, kültéri fitness parkot építenek, egyszóval fejlődik a település.

Az ünnepi köszöntőket követően a szórakozás vette át a főszerepet, csikós bemutatóktól kezdve a könnyed műfajú színpadi produkciókon át, a kézműves foglal­kozásokig, népies bemutatókig, számos jó program szórakoztatta a nagyérdeműt.

ÉM-SFL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában