Helyi közélet

2018.06.14. 16:59

Elszabadult kisvonat Miskolcon: csak később derülhet ki, pontosan mi is történt

Miskolc - Hetekbe, sőt akár hónapokba is telhet mire tisztázzák az illetékesek a kisvonat baleset körülményeit.

Miskolc - Hetekbe, sőt akár hónapokba is telhet mire tisztázzák az illetékesek a kisvonat baleset körülményeit.

Mint ismert, hétfő hajnalban a lillafüredi kisvasút két szerelvénye önállósította magát a telephelyen, majd több száz méteres gurulást követően a kisvasút Dorottya utcai végállomásánál a bakot kiütve nekiütközött egy menetrend szerint éppen arra haladó 1-es villamos oldalának, amely ennek következtében leugrott a sínről.

Személyi sérülés ugyan nem történt, viszont jelentős anyagi kár keletkezett. A baleset körülményeinek tisztázása céljából több vizsgálat is indult.

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense emlékeztetett, az üggyel kapcsolatban Miskolci Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettessel szemben.

Vizsgálódik az Innovációs és Technológiai Minisztérium Közlekedésbiztonsági Szervezete (KBSZ) is – erősítette meg a korábbi híreket Varga Gergely, a minisztérium kommunikációs osztályának munkatársa.

- A felelősséget a KBSZ nem vizsgálja, ebben a rendőrség illetékes. A szervezet szerepe abban áll, hogy feltárja a balesethez vezető okokat, és ajánlásokat tegyen, hogy hasonló eset a jövőben ne fordulhasson elő – hangsúlyozta.

Megtudtuk azt is, hogy az ehhez hasonló vizsgálatok elvégzésére a törvény akár egy évet is biztosít a KBSZ-nek. Megállapításait az szervezet a honlapján fogja nyilvánosságra hozni.

Közben ideiglenes megoldással helyreállították a kisvasút Dorottya utcai végállomásának megsérült sínpárját is. Mint azt Vereb István, az Északerdő Zrt. kommunikációs tanácsadója elmondta, a jelenlegi megoldást (képünkön), jövőhéten egy új ütközőbak váltja, melyet a napokban gyárt le az általuk megbízott vállalkozó.

ÉM-TÁ


[related-post post_id="3889009"]

[related-post post_id="3888492"]

[related-post post_id="3887971"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában