Elszabadult kisvasút szerelvény ütötte ki a villamost Miskolcon

Akt.:
Elszabadult kisvasút szerelvény ütötte ki a villamost Miskolcon
Elszabadult kisvasút szerelvény ütötte ki a villamost Miskolcon - © Fotó: BOON
Miskolc – Nagy anyagi kárral járó közlekedési baleset történt Miskolcon a Kiss tábornok úton hétfőn kora reggel.

A helyszínen szerzett információik szerint az erdei kisvasút két szerelvénye önállósította magát a telephelyen, majd több száz méteres gurulás után a kisvasút Dorottya utcai végállomásánál kiütve a bakot, nekiütközött egy éppen arra haladó villamos oldalának.

Az MVK tömegszállítója ennek következtében leugrott a sínről. Szerencsére nem voltak a villamoson sokan és nem történt személyi sérülés sem.

kisvonat-szerelveny-utotte-ki-a-villamost02-st

A nem mindennapi eset a reggeli közlekedést erősen megnehezítette, mivel a négy autós sávból kettőt le kellett zárni a műszaki mentés idejére.

kisvonat-szerelveny-utotte-ki-a-villamost04-st

A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Helyszínre érkeztek a mentők is

Hétfő 01.36-kor kaptak értesítést a mentők az elszabadult LÁÉV szerelvényekről, melyek az MVK villamosával találkoztak. A mentőket azért értesítették, mert a villamos egyik utasa az ütközést követően rosszul lett. A kiérkező mentők végül nem kórházba, hanem hazaszállították a rémült utast.

Villamospótlók közlekednek

A helyszínelés és műszaki mentés ideje alatt a Diósgyőri gimnázium – Felső Majláth megállóhelyek között villamospótló autóbuszok közlekednek – tájékoztatott az MVK Zrt.

kisvonat-szerelveny-utotte-ki-a-villamost12-st

A LÁEV közleménye

Hétfőn hajnalban, 01 óra 24 perckor az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Erdei Vasút Üzemigazgatósága Miskolc, Erdész út 24. szám alatti telephelyéről, eddig tisztázatlan körülmények között elszabadult két vasúti személykocsi. A két kocsi felgyorsult, majd a Miskolc, Dorottya úti végállomás ütközőbakját átszakítva a közútra futott és az ott közlekedő villamosnak ütközött. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, az anyagi kár viszont jelentős. A történeteket a rendőrség, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium Közlekedésbiztonsági Szervezete vizsgálja.

kisvonat-szerelveny-utotte-ki-a-villamost26-st