Ismét a teljes vonalon jár a villamos Miskolcon a kisvasutas baleset után

Akt.:
Ismét a teljes vonalon jár a villamos Miskolcon a kisvasutas baleset után
Miskolc – Elhárították a hibákat a Dorottya utcán, ismét villamosok közlekednek a teljes pályaszakaszon – közölte a Miskolc Városi Közlekedési Zrt.

Mint ismert, hétfő hajnalban a LÁEV erdei kisvasút két szerelvénye a miskolci Dorottya utcánál áttörte az ütközőbakot és egy menetrend szerint közlekedő villamosnak csapódott. Személyi sérülés nem történt, a Skoda villamos azonban az ütközés következtében kisiklott. A villamosban keletkezett károkat jelenleg a biztosító szakemberei vizsgálják, most annyi közölhető, hogy jelentős összegű kárról van szó.

kisvonat-szerelveny-utotte-ki-a-villamost01-st

Mint a városi közlekedése cég írja, szakembereik hajnaltól mindent megtettek annak érdekében, hogy a műszaki mentést mihamarabb befejezzék.

„A pályaszerkezetben nem keletkezett sérülés, a felsővezetéket a szakemberek helyreállították, a törmeléket összetakarították, elszállították.” – írták.

A villamosforgalom délben állt helyre, a gyalogátkelőhely takarítása után a LÁEV villamosmegálló is használható.

Nem közlekedik a kisvasút

A kisvasút viszont nem közlekedik hétfőn – mondta el érdeklődésünkre az ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. kommunikációs tanácsadója. Vereb István elmondta, a Dorottya utcán történek körülményeit még vizsgálják, így annak lezárultáig erről bővebben nem nyilatkoznak.

kisvonat-szerelveny-utotte-ki-a-villamost10-st

– Nemcsak a baleset miatt nem indítunk szerelvényeket, hanem az éjjeli viharban fák dőltek a sínekre, ami szintén akadályozza a forgalmat – mondta Vereb István, aki a kisvasút újraindításával kapcsolatban későbbre ígért tájékoztatást.

ÉM


Elszabadult kisvasút szerelvény ütötte ki a villamost Miskolcon
Miskolc - Nagy anyagi kárral járó közlekedési baleset történt Miskolcon a Kiss tábornok úton hétfőn kora reggel. A helyszínen szerzett információik szerint az erdei kisvasút két szerelvénye önállósította magát a telephelyen, majd több száz méteres gurulás után a kisvasút Dorottya utcai végállomás...