Helyi közélet

2018.04.21. 15:13

Vízügyesek versengtek Miskolcon

Miskolc - Miskolcon rendezték meg a Vízügyi szakképesítések Országos Szakmai Tanulmányi Versenyének döntőjét.

Miskolc - Miskolcon rendezték meg a Vízügyi szakképesítések Országos Szakmai Tanulmányi Versenyének döntőjét.

Az eseményre hat iskolából – Baja, Barcs, Békéscsaba, Nyíregyháza, Szeged és Szolnok – érkeztek diákok. A vízügyi OSZTV írásbeli elődöntőjéből 16 versenyző került a miskolci döntőbe, akik szóbeli és gyakorlati feladatok megoldásával mérték össze tudásukat. A döntőt követően pénteken díjazták a legjobbakat, valamint mindegyik résztvevő megkapta azt az igazolást, amely mentesíti őket a szakmai vizsgák alól.

Köszöntés

Az eseményen először Rácz György, a Belügyminisztérium Oktatási Osztályának vezetője köszöntötte a megjelenteket, aki elismeréssel szól a rendező Miskolci Szakképzési Centrum Kós Károly Építőipari Szakgimnáziumának munkájáról, majd az Országos Vízügyi Főigazgatóság képviseletében Rakaczky István beszélt a vízügyi szakmát érintő változásokról. Végül dr. Lénárt László, a Miskolci Egyetem adjunktusa, a versenybizottság elnöke szólt a diákokhoz.

– A következő ötven év a vízről fog szólni itt a Földön, ez biztos, ezért nagy felelősség hárul azokra, akik a vízügyben fognak dolgozni. Örülök neki, hogy ilyen felkészült, fiatal szakemberek kerültek a verseny idei döntőjébe, és ne feledjék, ugyan itt pontozás alapján kialakult egy sorrend, de a jövőben nem a helyezésük, hanem a szaktudásuk alapján kapják majd az elismeréseket – mondta az elnök, aki biztatta a fiatalokat a szakmában való elhelyezkedésre.

Szereti a természetet

A háromnapos megmérettetésen Simon Ákos, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum (SzC) Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi Vízügyi Szakgimnáziumának diákja végzett az első helyen. A diák, aki vízgazdálkodó technikusnak tanult, a díjátadót követően érdeklődésünkre elmondta, nagyon örül annak, hogy a versenyen első helyezést tudott elérni, mert mindig is közel állt hozzá a víz, szeret a természetben lenni és a horgászás az egyik hobbija.

A tanulmányi versenyre azonban nem két hete kezdett készülni. „Úgy gondolom, az a sok éves tanulás, a hosszú távú kemény munka döntötte el a helyezéseket, amit belefektettünk a szakmánk elsajátításba. Annak semmiképp nem ajánlok egy ilyen versenyen való részvételt, aki az utolsó napokban akar felkészülni rá.

- TÁ -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában