Helyi közélet

2018.04.23. 11:28

Sokaknak kell a lyukói ingyentelek

Miskolc - Úgy tűnik, Gergő telkének akad gazdája. De mi lesz a többi lepusztított kerttel?

Miskolc - Úgy tűnik, Gergő telkének akad gazdája. De mi lesz a többi lepusztított kerttel?

Közel 20 e-mailt kapott olvasóinktól Lukács Gergő, aki ingyen felajánlaná lyukóvölgyi telkét, mert elege van a felszólító levelekből. A levélírók többsége szívesen átvenné az ingatlant, van, aki gazdálkodna rajta, mások befektetésnek szánnák, vagy odaköltöznének. Volt olyan levélíró is, aki azért jelentkezett, mert tud egy jó megoldást arra, hogyan lehet könnyen és gyorsan megszabadulni a tulajdonosa szerint semmire sem jó, és csak bosszúságot okozó telektől. Gergőnek még nem volt ideje minden levelet pontosan elolvasni, de ezek után reménykedik, hogy lesz megoldás a problémájára.

Nincs miért kijárni

A napokban írtunk arról, hogy Gergőnek elege lett, hogy a család lyukói telke miatt folyamatosan felszólítások érkeznek hozzájuk az önkormányzattól. Mégpedig azért, mert a területet valakik szeméttárolónak használják. A telek Gergő nagyapjáé volt, most az édesanyja nevén van, de nem járnak ki oda évek óta, mert ismeretlen emberek teljesen tönkretették. Ellopták a kerítést, lebontották a kis házat, minden mozdítható szerszámnak, eszköznek lába kelt. Gergő 8 éve nem volt kint a „birtokon”, hiszen annak idején már a nagyapját is megfenyegették a telek közelében élők. Az ingatlant először az egyik riportunkban szereplő hajléktalanoknak szerette volna felajánlani, de ők azt mondták, inkább maradnak azon a külvárosi területen, ahová fabódét építettek maguknak.

Kérem, segítsen!

Cikkünk megjelenése után szerkesztőségünkbe is érkeztek levelek elkeseredett telektulajdonosoktól, akik hasonló történetekről számoltak be.

József a következőket írta: „Az Északban megjelent Odaadná a telkét ingyen cikkhez kapcsolódva felteszem a kérdést magamnak, vajon hány embert ért, illetve ér a leírtakhoz hasonló, lehangoló, szomorú történet. A feltett kérdésemre nem tudom a választ, de azt tudom, hogy családom története egy az egyben megfelel Lukács Gergő szomorú történetének.

A különbség annyi csupán, hogy mi részletre eladtuk a telket, pár havi részlet fizetése után a vevő eltűnt, további részleteket pedig nem fizet, elérhetetlen. Közben a szoba-konyhás házat, mely a telken volt, szinte alapig lebontotta valaki. A bontást az ismeretlen személyek akadálytalanul végezhették, hiszen odamenni nem mertünk, az illetékesek pedig nem tettek semmit. A helyzet jelenleg kiábrándító, lehangoló, szinte tehetetlenül szemléljük az ingatlan pusztulását. Segítsen a pusztítási folyamat megállításában!” – zárja sorait segélykérő mondatával József.

Egy másik olvasónk telefonon mesélte el, hogy az édesanyjától örökölte a lyukói telket. Amikor az édesanyja már nagyon beteg volt, csak annyit kért tőle, hogy a telket soha ne hagyja tönkremenni, mert rengeteg munkája van benne.

Ki a felelős?

– Szegény, ha tudta volna, hogy milyen sors vár a gyümölcsfákkal, virágokkal teleültetett, gyönyörű kertre! Egy ideig szorgalmasan jártam művelni, hiszen az édesanyámnak megígértem, de aztán kezdett az egész horrortörténetté válni. Először csak a virágokat lopták el valakik. Nyáron már a gyümölcsöket, és mindent, ami megtermett. Egyszer pedig az a látvány fogadott, hogy már kerítése sincs a teleknek. A szomszédunk halálos fenyegetést kapott, mert nem akarta átadni házát egy arra pályázó családnak. Ez volt az utolsó csepp a pohárban. Tíz éve nem járok a telekre. Kérdezem: ki a felelős azért, hogy az édesanyám utolsó kívánságát nem tudtam teljesíteni? Ki téríti meg a telektulajdonosok kárát? – zárja kérdésekkel történetét olvasónk.

A lyukói telkekkel kapcsolatban szeptemberben és az elmúlt héten is kérdéseket küldtünk a miskolci önkormányzatnak, de választ egyelőre nem kaptunk.

Még időben eladta

Egy háromgyermekes édesapa pedig arról számolt be lapunknak, hogy mivel bérházban laktak, úgy gondolta, vesz egy telket, hogy a gyerekek tudjanak hol szaladgálni, játszani. Az ingatlant azonban csak 2-3 évig tudták élvezni, mert az egyik nap arra mentek ki, hogy a hétvégi házukat feltörték és ellopták belőle az összes bútort és berendezési tárgyat. Az apa gyorsan kapcsolt, és fájó szívvel ugyan, de azonnal eladta telket.

Most tudja csak, hogy milyen jól tette, mert azóta azt a kertet is tönkretették valakik, már a ház sincs meg.


[related-post post_id="3833954"]

[related-post post_id="3639672"]

[related-post post_id="3623528"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában