Helyi közélet

2018.04.19. 19:09

A miskolci szimfonikusok újra elhozzák Hollywoodot

Miskolc - Május 18-án újra Filmfónia koncertre hívja a közönséget a miskolci zenekar.

Miskolc - Május 18-án újra Filmfónia koncertre hívja a közönséget a miskolci zenekar.

„A Miskolci Szimfonikus Zenekar legújabb projektje minden képzeletet felülmúl” – ezzel a mondattal hívta a sajtó képviselőit sajtó­tájékoztatóra szerdán a zenekar igazgatója és a legújabb produkció résztvevői.

Kibővített kórus vesz részt a koncerten, hogy vissza tudjuk adni a felcsendülő művek eredeti hangzását.” Regős Zsolt

Május 18-án este 7 órától a Generali Arénában ugyanis megrendezik a Filmfónia 2. szuperkoncertet, ahol a csarnok egy estére gigantikus mozi­teremmé változik. A zenekar ismét ide varázsolja a miskolci közönségnek Holly­woodot, a filmzenetörténet legnagyobb klasszikusai csendülnek majd föl. A koncert közreműködői Radics Gigi, a miskolci Fráter Kórus és a Miskolci Balett. A hangzást speciálisan, erre az estére tervezett hangrendszer biztosítja, mely a hagyományostól eltérően körülöleli a közönséget, így egy grandiózus moziteremben érezhetjük majd magunkat.

Szászné Pónuzs Krisztina, a Miskolci Szimfonikus Zene­kar ügyvezetője a sajtótájékoztatón megjegyezte: az együttes 2009-ben rendezte meg az első Filmfónia koncertet. A közönség részéről azonban akkora volt a nyomás, hogy újra „beadták a derekukat”, és létrejöhet a hatalmas háttérmunkát és előkészületeket igénylő szuperprodukció. Jegyek még korlátozott számban kaphatók.

Többféle filmzenéből

Werner Gábor, a koncert karmestere azt emelte ki: többféle filmzenéből válogattak. Elhangzanak kalandfilmek zenéi, mint a Csillagok háborúja, A Karib-tenger kalózai vagy az Indiana Jones, de lírai hangvételű dallamok is felcsendülnek majd, mint A Keresztapa vagy a Forrest Gump filmzenéi. Magyar szerző műve is elhangzik: a 13 Oscart nyert Ben Hur zenéjét ugyanis Rózsa Miklós szerezte.

Regős Zsolt, a Fráter Kórus karnagya arról beszélt, hogy nagy izgalommal készülnek a produkcióra. Nem ez az első, hogy a miskolci szimfonikusokkal lépnek föl. Kibővített kórus vesz részt a koncerten, hogy vissza tudják adni a felcsendülő művek eredeti hangzását.

Kozma Attila, a Miskolci Balett vezetője annyit tett hozzá, a fiatal táncosok számára rendkívül izgalmas lesz fellépni a Filmfónia produkcióban, hiszen mindannyian jártasak a filmek világában.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában