Helyi közélet

2018.03.12. 16:07

Hétköznapi hősök - „Szép pálya volt az enyém, bár nem könnyű…”

Felsőzsolca - A bölcsődékben eltöltött 41 évben több száz gyermeket nevelt – most díjra jelölték.

Felsőzsolca - A bölcsődékben eltöltött 41 évben több száz gyermeket nevelt – most díjra jelölték.

Több mint négy évtizedet foglalkozott gyermekekkel. Dolgozott a szikszói bölcsődében, de Miskolcon, az avasi lakótelepen lévő bölcsődékben is volt gondozó. Volt, hogy egy tízemeletes bérház földszintjén és első emeletén kialakított bölcsődében volt a munkahelye, egészen addig, amíg az Avastetőn fel nem épült az új intézmény. Ott már csoportvezető lett, közben pedig – 50 évesen – elvégezte az egészségügyi főiskolát. Mindezt Hornyák Pálné Erika mesélte, akit olvasóink – egészségügyi dolgozó kategóriában – Hétköznapi hősök díjra jelöltek.

Értett a gyerekek nyelvén

Már gyerekkorában az volt az álma, hogy gyerekekkel foglalkozhasson. Sokat vigyázott az unokatestvérére, hordozta mindenhova. S mivel értett a gyerekek nyelvén, nem volt kérdés számára, hogy milyen szakmát, hivatást válasszon, árulta el Erika. A bölcsődékben eltöltött 41 évben több száz gyermeket nevelt, akik mai ­napig megszólítják az utcán.

„Sokszor előfordul, én már nem ismerem meg őket, ­hiszen felnőttek, változtak, de ők megismernek, megállítanak, beszélgetünk, mesélnek a gyermekkori élményeikről, meg arról, mi lett ­velük az évek során” – meséli ­mosolyogva.

„Szép pálya volt az enyém, nem volt könnyű, de örömmel csináltam. Még a nehéz időkben is, amikor a férjem beteg volt, ápoltam és közben végeztem az egészségügyi főiskolát” – emlékezett vissza jelöltünk.

ÉM


[related-post post_id="3778891"]


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában