Helyi közélet

2018.02.25. 15:04

Hétköznapi hősök - Orosz Júlia: Felülről, Istentől kapom az erőt…

Miskolc - Megfogadta, ha meg­gyógyul, önkéntes, segítő lesz.

Miskolc - Megfogadta, ha meg­gyógyul, önkéntes, segítő lesz.

„Mi mindannyian egyszárnyú angyalok vagyunk, és úgy tudunk csak repülni, ha átöleljük egymást” – így foglalta össze Orosz Júlia, hogy mit is jelentett, jelent számára a Simonton-terápia, aminek nagy szerepe volt a gyógyulásában. Néhány évvel ezelőtt ugyanis ismeretlen eredetű tüdőfibrózist diagnosztizáltak nála, és új tüdőre várt. Hosszú várakozás után december 16-án megtörtént a transzplantáció, és ma már, alig pár héttel a műtét után, azt mondja, meggyógyult. De korábban ígéretet is tett, ha meggyógyul, akkor önkéntesként tovább segíti a Simonton-csoport munkáját. Talán éppen ezért is jelölték őt is olvasóink a Hétköznapi hősök díjra, önkéntes kategóriában.

Már jól érzem magam, de saját magamtól erre nem lennék képes – mesélte portálunknak korábban. – Felülről, Istentől kapom az erőt, és hiszem, a hit óriási dolgokra képes. Mára azt is tudom, Isten az egész helyzetet arra használta, hogy közelebb húzzon magához.

Sorsfordító események

„Homrogdon nőttem fel, édesapámékkal sokat kellett templomba járnom, ezért amikor elkerültem otthonról, örültem, végre nem kell… Nem voltam hívő, de 2011-ben elolvastam egy spirituális könyvet, és azt éreztem, dolgom van Istennel. Majd sorra történtek a sorsfordító események, például az iskola, ahol tanítottam, egyházi intézmény lett. Mindig vágytam arra, hogy valaki elmagyarázza nekem a Bibliát, és ez az istentiszteleteken megtörtént… Korábban sokat sportoltam, de a betegség miatt ezt is elvesztettem, és még sok mindent, ettől depressziós lettem. De ma már látom, mit nyertem. A hitemet. Apukám büszke lenne rám, bejártam a saját utamat, míg eljutottam Istenhez” – fogalmazta meg Júlia.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában