Helyi közélet

2018.02.15. 14:46

Hétköznapi hősök: Mariann az utcán élőket, a rászorulókat segíti

Miskolc - Ügyeket intéz nekik, eligazítja őket a hivatali útvesztőkben, havi egyszer pedig főz, hogy a hajléktalanoknak ételt oszthasson.

Miskolc - Ügyeket intéz nekik, eligazítja őket a hivatali útvesztőkben, havi egyszer pedig főz, hogy a hajléktalanoknak ételt oszthasson.Az igazi hősök köztünk élnek, tartja a mondás. Olvasóinkkal közösen most szeretnénk ezt bizonyítani is, ezért keressük a megyénkbelieket, akik a saját területükön valami olyat alkottak, amely mások érdekeit tartja szem előtt. Olyanokat, akik arra tették fel az életüket, hogy segítsék embertársaikat. Már érkeznek a jelölések, mind a hat kategóriában. Most egy újabb jelöltet szeretnénk bemutatni – később a többieket is. Ő Csikós Mariann, akire önkéntes kategóriában érkezett jelölés.

Két műszak mellett

Csikós Mariannról már írtunk, hiszen évek óta segíti az utcán élőket, a rászorulókat. Ügyeket intéz nekik, eligazítja őket a hivatali útvesztőkben, havi egyszer pedig főz, hogy a hajléktalanoknak ételt oszthasson. Igazából már nem is csak nekik, hiszen nyugdíjasok is beállnak a sorba egy tál meleg ételért. Mint Mariann mondja, sokuknak épp csak annyi pénzük van, hogy a rezsit, gyógyszert kifizessék, ételre már nem jut, így jól jön a segítség. Talán Mariann-nak is jól jönne, hiszen két műszakban dolgozik, és karitatív munkáját emellett végzi már évek óta.

ÉM-SZR


Segítsen nekünk!

A hétköznapi hősök tehát közöttünk élnek, segítsen megkeresni és bemutatni őket!

Keressük az – önkénteseken túl – a hétköznapok hős tanárát, javaslatot várunk egészségügyi dolgozóra (ápolóra, asszisztensre, beteghordóra, védőnőre vagy bármely más szakdolgozóra), várunk jelöléseket mentőre, tűzoltóra és rendőrre is.

A jelölés szabályai

Hat kategóriában várjuk olvasóink jelölését. Minden 18. évét betöltött, megyénkben élő lakos jelölhet és szavazhat. Az egyes kategóriákban egy ember csak egy személyt jelölhet, illetve egy szavazatot adhat le (tehát összesen hatot-hatot). Kategóriák: tanár, önkéntes, egészségügyi dolgozó, tűzoltó, mentő, rendőr. A jelöléseket és szavazatokat az Észak-Magyarországból kivágott szelvényen teheti meg.

A jelöléseket interneten is fogadjuk, ezt február 19-ig tehetik meg a www.boon.hu weboldalon, illetve a www.eszak.hu/azeszakhetkoznapihosei címen. A jelölteket az akció során bemutatjuk lapunkban, a kategóriák győzteseit pedig díjátadó gálán köszöntjük majd. A jelölők is értékes ajándékokban részesülnek.

Az akció időtartama március 16-ig tart.


[related-post post_id="3767337"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában