Helyi közélet

2018.02.06. 12:36

360 fokos videó: Bevették Miskolcot a Középsuli szereplői

Miskolc - Középsuli? Ez az a tinisorozat, amelynek néhány részét már több mint 1 millióan látták a neten.

Miskolc - Középsuli? Ez az a tinisorozat, amelynek néhány részét már több mint 1 millióan látták a neten.

Közönségtalálkozót tartottak Miskolcon a Középsuli című websorozat sztárjai. Ez az a tiniszéria, aminek néhány részét már több mint 1 millióan nézték meg, a története pedig annyi, hogy egy fiktív középiskolás osztály hétköznapjait követhetjük. A találkozót ellepték a 10-12 éves rajongók, őszintén öregnek éreztem magam. Aztán elgondolkodtam, hogy amikor ennyi idős voltam, mi volt az én Középsulim?

Rápörögtek

A Középsuli egy jól felfuttatott tinibrand, ami elsősorban websorozat, de a honlapja is abszolút a kistini korosztályt szólítja meg. Párkapcsolati kérdések, iskola, vicceskedés. Pont, amik egy ennyi idős gyereket érdekelnek. A miskolci közönségtalálkozó is jól leképezte a célcsoportot: megtöltöttek egy kávézót az általános iskolás fiatalok. Valószínűleg nem véletlen, hogy ők azok, akik ennyire rápörögnek egy olyan sorozatra, aminek az első hét percét megnézve úgy éreztem, hogy mindent láttam már, ami itt történni fog.

Nekik még izgalmasak tudnak lenni a középiskolás klisék, hiszen most érnek abba a korba, hogy a saját világuk legyen. Ugyanakkor egy tényleges középsulis már (talán?) tudja, hogy ennél azért összetettebb az élet. És ha már közhelyek: amit először lát az ember, az még nem számít klisének. Szóval érthető a rajongás, ami ki is jött a találkozón. Nem könnyek között sikongató kislányokat kell elképzelni, de a program egyik eleme volt például, hogy a sorozattal kapcsolatos kérdéseket tettek fel a szereplők. A háttértudást igénylő feladványokra egymással versenyezve üvöltötték a válaszokat a rajongók. Bár egyszer kifogtak rajtuk.

Minden a terv szerint halad

A színészek szemmel láthatóan élvezik a dolgot. Mindegyiküket ügyesen összecastingolták az eposzi állandósult jelzőiknek megfelelően. Van a rosszfiú, a macsó, a plázacica, és a többiek, akik hozták is a karakterüket, amikor rajongói kérdésekre válaszoltak. Macsó ellazázza, hogy tényleg olyan rossz történelemből, mint a sorozatban, vagy csak a karaktere miatt? Plázacica elmondja, hogy 1,5-2 órát készülődik a tökéletes kinézetre mielőtt iskolába megy, és hasonlók. Szóval a rajongók azt kapták, amiért megjelentek.

Végezetül nem maradhatott el a közös fotózkodás, repkedtek a szelfik mindenfelé, sokszor a szereplők mint az igazi profik vették át a telefont, hogy ellőjék a tökéletes képet. Nagy ölelés, és a gyerekek arcán tényleg látszott, hogy most a hőseikkel találkoztak.

És a te Középsulid?

A Középsuli már nem az én korosztályom, nekem idétlen az egész, de nem tudom elítélni. Sajnos nem voltam képes belemélyedni az életműbe (7 perc), de beletekergettem egy afrikai epizódba, ahol a maguk leegyszerűsített módján azért átadtak hasznos információkat is a kontinensről, úgyhogy erkölcscsősz lelkem megnyugodott.

Majd ezen a ponton gondolkodtam el, hogy bár egy jelenetet nem tudnék felidézni, de nem sokban különbözött anno az Éretlenek című sorozat (amit néztem), és már zengett is fejemben a Fiatal szerelem. De a Bravot is vettem. Szóval elképzelhető, hogy 10-12 évesen mindannyian keressük a helyes viselkedési mintákat? A te Középsulid mi volt?


Nézz körbe 360 fokban!

" target="_blank">A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!


[related-post post_id="3746725"]

[related-post post_id="3741260"]

[related-post post_id="3740029"]

[related-post post_id="3738632"]

[related-post post_id="3732259"]

[related-post post_id="3729980"]

[related-post post_id="3719205"]

[related-post post_id="3699989"]

[related-post post_id="3729544"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában