Helyi közélet

2017.10.20. 19:11

Világhírű filmet táncol el a Miskolci Balett

Miskolc - Pergő történet: melo­dráma, krimi és kalandfilm. Mindez a Miskolci Balett elő­adásában.

Miskolc - Pergő történet: melo­dráma, krimi és kalandfilm. Mindez a Miskolci Balett elő­adásában.

Péntek este 7-kor mutatja be a Miskolci Balett a Kamaraszínházban Kozma Attila koreográfiájában és rendezésében a Casablanca című előadást. Ilyen még nem volt: most először készült táncszínházi produkció Kertész Mihály legendás filmjéből. A Miskolci Balett táncosai elevenítik meg a nézők számára a második világháború alatt játszódó amerikai mozifilmet. Az alkotók remélik, a nézők számára ez egy gyönyörű barátság kezdete lesz.

Ami az előzményeket illeti: a Miskolci Balett minden évadban műsorra tűz egy olyan produkciót, amely a közönség számára ismert történetet dolgoz fel. Kozma Attila szerint ez az előadás képes arra, hogy valóban minden korosztályt megszólítson. Míg a zenék és a mozgásvilág friss és fiatalos, maga a történet, a film az idősebb korosztályban ébreszthet több emléket. Reméljük, nekik sem okozunk csalódást – mondta el a többi között a mai miskolci premier előtt Kozma Attila.

PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában