Helyi közélet

2017.08.15. 12:11

Szélesebbre tárni a kaput

Taktaharkány - Taktaharkányban megrendezték a hagyományteremtő­­­ lecsófesztivált.

Taktaharkány - Taktaharkányban megrendezték a hagyományteremtő­­­ lecsófesztivált.

Ebben az időszakban már javában beérik a paradicsom, a paprika és a hagyma, a lecsó három legfontosabb alapanyaga. Ezért szinte természetes volt, hogy ezek a nyári termések adjanak alapot a közelmúltban megrendezett Taktaharkány I. Lecsófesztiváljának. Mint azt dr. Szemán Ákos polgármester megjegyezte, három évvel ezelőtt még semmilyen családias hangulatú, közösséget erősítő programot nem tudhatott magáénak a település.

Tavalyelőtt rendeztek főzőversennyel egybekötött falunapot először, majd tavaly is egyet, de akkor még nem voltak megkötések az elkészített eledeleket illetően.

– Taktaharkány alapvetően mezőgazdaságra épülő község, úgy véltük, hogy a lecsón keresztül szélesebbre tárjuk a kaput, felbuzdulva a környék fesztiváljain, főzőversenyre invitáljuk a pátria településeit – sorolta a község első embere.

Az eseményre tizenkét csapat nevezett, és lecsócsodák születtek. A jó hangulatról népi együttesek, könnyűzenei előadók, községet bejáró kisvonat, kézművesek gondoskodtak.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában