Helyi közélet

2017.05.25. 09:17

Felgyújtották a házat Lyukóvölgyben - „Már semmim sincs…”

Miskolc-Lyukóvölgy -Két hónapja a lopásokkal volt gondja, mára felgyújtották a házát.

Miskolc-Lyukóvölgy -Két hónapja a lopásokkal volt gondja, mára felgyújtották a házát.

Mindenem volt, semmim sincs. Csak ennyit tudott mondani Boros Istvánné Zsóka, akinek május 11-én leégett a lyukóvölgyi hétvégi háza. Fiától kaptunk levelet, amiben megírta az esetet, és mellékelt egy képet, amin jól látszik, a család víkendházából csak egy szénné égett kupac maradt. Pedig alig két hónapja jártunk a telken, akkor Zsóka büszkén mutatta a tulipánt, ami már kibújt a földből. Igaz, hozzátette, ültetnie nem érdemes.

Egy élet munkájából ennyi maradt: elszenesedett romhalmaz. Boros Istvánné Zsóka

„Kinek, másnak?” – kérdezte akkor.

Mindent ellopnak

Zsóka ugyanis pont arról panaszkodott márciusban, hogy mindent ellopnak a lyukói telkéről, az általa felsorolt lista nem volt teljes, csak éppen, ami elsőre eszébe jutott: WC-papír, szalonna, létra, bogrács, edények, három fűnyíró. Persze azt is elmondta, hoznak is, leginkább szemetet. Bedobálják az udvarba.

Tavaly kitakarítottam a kertet, most már minden újra szemetes, ahol érik, ott dobják el az üvegeket, papírokat – sorolta márciusban.

Akkor azt is megmutatta, hogy a kerítését is szétszedték, a szerszámos bódét is elbontották. De előfordult, hogy amíg a kertben dolgozott a fiával, addig a házból ellopták a pénztárcáját. És nem egyszer meg is fenyegették. De azt is elárulta, hiába mondja meg a rendőrnek, ki fenyegeti, nem történik semmi.

Számos emlék

Zsóka hétvégi házát, mondhatjuk, hét lakat alatt őrizte. Bár akkor is elmondta, ami mára sajnos igaznak bizonyult, 66 zár is kevés lenne, hogy ne törjenek be. A ház teraszajtaján csak egy kis bejárat volt a macskáknak, hogy élelemhez jussanak. Zsóka elmondása szerint ezen a lyukon dobhattak be valamit, amitől teljesen leégett a 34 évvel ezelőtt vásárolt családi ház. A családot számos emlék fűzte a telekhez, a kert egyik öreg fája alatt egy pad volt még márciusban, körülötte gyümölcsfák. Mindennek ellenére Zsóka szívesen járt ki kertészkedni, igaz, önvédelmi eszköz mindig volt a táskájában. Most már csak a rom eltakarítása miatt megy ki.

„Egy élet munkájából ennyi maradt” – mutatta az elszenesedett romhalmazt. Bútorok, ruhák, emlékek vesztek el a tűzben. Csak a pince tartja még magát.

Pár perc alatt

„El sem tudom képzelni, hogyan történt, éjszaka 11 óra után csaptak fel a lángok, majd pár perc alatt porig égett a ház. Aznap még kint voltam, éjszaka pedig kaptam a hírt… A környékbeliek azt mondják, láttak valakiket beugrani a kerítésen… Több mint egymillió forint a kár, de sokkal rosszabb, hogy emlékek vesztek el” – fogalmazott.

Zsóka azt is elmondta, a környéken már mindenki fél, van, aki éjszakánként nem alszik, félti a családját. Nem tudja, mi lesz, csak azt tudja, mindene odaveszett.


„Nem mehetünk sehova, valakinek itthon kell maradnia, mert betörnek”

Újra kimentünk Lyukóba, ezúttal Boros Istvánné Zsóka szerette volna elpanaszolni, mivel kell megküzdeniük nap mint nap a lyukói telektulajdonosoknak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában