Helyi közélet

2017.04.24. 17:54

Címvédésre készülnek Miskolcon

Miskolc - Közel és távol nincs párja a New Age hip-hop tánccsapatnak.

Miskolc - Közel és távol nincs párja a New Age hip-hop tánccsapatnak.

„Tolódjatok! Kicsit szellősebben a V-alakot! Hol van az a félkör?” Oláh Petra rövid utasításokkal instruálja a csapatot, a táncosok pedig rögtön tudják a dolgukat. Tudhatják is, évek óta együtt táncolnak. A New Age tánccsapat próbáján járunk. A csoport szigorúan 35 év feletti táncosokból áll. Tavaly megnyerték a magyar bajnokságot és a szlovákiai Európa-bajnokságot is kategóriájukban. Pár napja Tiszavasváriban egy nemzetközi minősítő versenyen az első hely mellett egy különdíjat is elhoztak. Rajtuk kívül még egy ilyen formáció létezik az országban.

A tavalyi Európa-bajnoki cím nagy lendületet adott." Oláh Tamás

Ha mozoghatnak is

A csoport egyetlen férfitagja Oláh Tamás.

– Mindkét gyerekem táncolt egy másik stúdióban. Általában ott vártuk meg a próba végét a többi szülővel kint a folyosón. Összebarátkoztunk jó néhányan, majd egyszer egy budapesti versenyről hazafelé tartva valamelyikünk felvetette, mi lenne, ha addig is mozognánk, amíg a gyerekekre várunk? Így alakult meg a csapat, akkor még más néven. Később néhányan lemorzsolódtak, nekem ki is maradt egy teljes év, aztán szépen lassan átszivárogtunk ide, Petrához, aki elvállalt minket. Eleinte csak a mozgás öröméért csináltuk, de aztán kezdett olyan szintre fejlődni a történet, hogy már bele mertünk vágni a versenyzésbe. Az a legnagyobb gond, hogy itthon nincs nagyon ellenfelünk. A megyében egyáltalán, de az országban is csak egy csapat, akikkel össze tudjuk mérni magunkat. A tavalyi Európa-bajnoki cím, nagy lendültet adott, de egyúttal egy kis terhet is, mert innentől már ahhoz kell mérnünk magunkat. A gyerekek is jöttek ide? Dehogy! Ők már régen abbahagyták a táncot, a kézilabdát választották, de én itt ragadtam. Amíg élvezem, csinálom, és ahogy figyelem magamat, még jó darabig folytatni fogom. Jó lenne nyáron megvédeni a címünket.

Komolyan veszik

A csapat néhány hete Hajdúböszörményben a területi versenyen mutatta meg magát. Most a májusi országos bajnokságra készülnek.

– Szeretek ezzel a csapattal dolgozni – mondja Oláh Petra. – Néha lazulunk próba közben, de általában fegyelmezettek. Komolyan veszik, amit csinálnak, és próbáról próbára szembesülünk azzal, hogy még mindig fejlődőképesek. Együtt hiszünk abban, ebben a táncban sem létezik felső korhatár.

Terápia?

– Az is, de inkább a mozgás öröme – mondja Füvessyné Lőrincz Krisztina, a New Age-nek helyet adó miskolci Grand Dance Tánc és Mozgásstúdió vezetője. – 2014-től bővült a kínálatunk a hip-hoppal. A New Age kétségtelenül szinte egyedülálló az országban, az Európa-bajnokság tavalyi megnyerésével pedig bebizonyították, már meghaladták azt a szintet, amire azt szoktuk mondani, lelkes amatőrök. Folyamatosan úton vannak az egyre profibb előadásmód felé, de rengeteget is dolgoznak érte, hiszen nem csupán itt a próbákon, de otthon is sokat gyakorolnak.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában