2017.04.19. 12:54
A nap receptje: vendégváró ricottás-snidlinges falatkák
Debrecen, Karcsa, Miskolc, Nyíregyháza - Ha gyorsan szeretne valami igazán finomat, ne keresgéljen tovább.
Debrecen, Karcsa, Miskolc, Nyíregyháza - Ha gyorsan szeretne valami igazán finomat, ne keresgéljen tovább.
Hozzávalók (kb. 18–20 darabhoz):
A krémhez:
Elkészítés:
A felengedett leveles tésztát lisztezett deszkán 3 mm vékonyra nyújtjuk. 4-5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Minden másodikat megkenjük a felvert tojással. Megszórjuk lenmaggal vagy köménymaggal. 40 percig pihentetjük, majd 15–20 perc alatt 190 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Ha nagyon megemelkedne, egy villa fejével még melegen visszalapítjuk. A krém hozzávalóit géppel jól összekeverjük, majd egy sima és egy megszórt lapocskát összetöltünk vele. Ha habzsákból nyomjuk, szebb lesz.
- Toplenszki Józsefné, Karcsa -