Helyi közélet

2017.02.23. 20:01

Véradásból ötös

<em><strong>Fiatal véradókkal beszélgettem tegnap, sok gondolat jutott eszembe ennek kapcsán. Ráadásul nem is – félre ne értsék – átlagos véradókról van szó. Nem átlagosak, hiszen egészségügyi iskolában tanulnak. Volt, aki azt mondta, hogy tulajdonképpen nekik kutyakötelességük vért adni, ha tetszik, ha nem, mert ha senki nem adna vért, nekik akkor is kellene.</strong></em> <strong>Juhász-Léhi István írása.</strong>

Fiatal véradókkal beszélgettem tegnap, sok gondolat jutott eszembe ennek kapcsán. Ráadásul nem is – félre ne értsék – átlagos véradókról van szó. Nem átlagosak, hiszen egészségügyi iskolában tanulnak. Volt, aki azt mondta, hogy tulajdonképpen nekik kutyakötelességük vért adni, ha tetszik, ha nem, mert ha senki nem adna vért, nekik akkor is kellene. Juhász-Léhi István írása.

Szót váltottam olyan fiatallal is, aki „csak” segíteni szeretne. Segíteni, mert előfordulhat, hogy neki is kell majd a segítség. A segítség, a segíteni vágyás volt közös mindannyiukban.

Egy korábbi munka kapcsán beszéltem egy komoly ötvenes hölggyel, aki szerint azt, hogy segítesz, nem lehet tanulni. Az vagy benned van és otthonról hozod, vagy nincs. Szerinte ezért van az, hogy dúsgazdag emberek is ugyanúgy segítenek a rászorulóknak, mint a szegényebbek. Egyetértettünk, ám szerintem lehet érzékenyíteni. Egy-egy véradással, mint például, amilyen szerdán volt a Ferencziben mindenképpen.

És igen, igaza volt annak a lánynak, aki szerint nekik kutyakötelességük vért adni. Azt pedig csak remélni merem, hogy ezek az ápolók kikerülve az életbe is ugyanezt fogják gondolni.


Nem a farsangi fánkok miatt adtak vért a ferenczis diákok

Miskolc - Farsangi véradásra várt a Vöröskereszt szerdán délelőtt a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnáziumba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában