Helyi közélet

2017.02.23. 11:10

Klasszikus lánykérés a várban, majd rajt-cél győzelemmel az Év Álompárja

Miskolc - Júliusra tervezi az egybekelését az idei versenyünk győztes szerelmespárja: Beatrix és Tamás.

Miskolc - Júliusra tervezi az egybekelését az idei versenyünk győztes szerelmespárja: Beatrix és Tamás.

Az Észak-Magyarország támogatásával január 21–22-én rendezték meg az immár hagyományosnak számító esküvői kiállítást az ITC-székházban. A szervezők célja több mint egy évtizede változatlan: hosszú-hosszú utánajárások helyett a teljes esküvő leszervezhető legyen ezen a két napon. A kiállítók mellett 2012-től ez a kiállítás ad otthont az Álompár-választásnak is, ahol értékes nyeremények kíséretében derül ki, ki az év Álompárja.

Letérdeltem és így kérdeztem meg, hogy hozzám jön-e feleségül. Polényi Tamás

Ügyességi feladatok

Minden 2017-ben házasulandó nevezhetett a játékos vetélkedőre, ők egy Facebook-szavazáson vettek részt, ahol az öt legtöbb szavazatot gyűjtő páros vetélkedhetett meg a végső győzelemért, az Év Álompárja címért és a vele járó ajándékokért. A döntőben olyan ügyességi versenyeken kellett bizonyítaniuk, mint az újságpapírtánc, bekötött szemmel rizsszemek közül kikeresni a gemkapcsot, az Activity vagy menyasszonyiruha-készítés Észak-Magyarország újságból. A végső győzelmet Károlyi Beatrix és Polényi Tamás szerezte meg, így ők lettek a 2017-es Év Álompárja.

Tamás kezdeményezett

A pár 2013-ban ismerkedett össze, méghozzá úgy, hogy Tamás lépett először. Futólag találkoztak ugyanis egy közös ismerősnek köszönhetően, és nagyon megtetszett neki Beatrix. Összeszedte minden bátorságát és az interneten keresztül felvette vele a kapcsolatot, amit másnap egy személyes találkozás követett.

– Bár az első két-három hónap az ismerkedéssel telt, nagyon gyorsan éreztük, hogy ez több lesz, mint futó kapcsolat, így aztán szépen jött minden egymás után, ami elvezet az esküvőig – mondja Tamás. Majd’ két éve már közös fedél alatt élnek, a fiú pedig elérkezettnek látta a lánykérést, aminek szerette volna megadni a módját.

– Nagyon sokat készültem rá, és először úgy terveztem, hogy a Balatonon teszem fel a nagy kérdést, de ez egy baleset miatt nem sikerült.

Tamás ugyanis nyáron strandfocizik és minden évben program a Balatonhoz látogatás, ami jó hátteret adott volna a lánykérésnek. Azonban megsérült a nagy alkalom előtt, így kénytelen volt másik alkalom után nézni. Végül Egerben hangzott el a kérdés és a válasz, méghozzá a vár legmagasabb pontján.

Igen a várban

– Egy wellnesshétvégére utaztunk kikapcsolódni, biztos voltam benne, hogy Beatrix nem számít rá, hogy itt akarom majd megkérni. Felsétáltunk a várba és annak a legtetején, a három kereszt mellett letérdeltem, és így kérdeztem meg, hogy hozzám jön-e feleségül – meséli Tamás.

Persze a válasz igen volt, így nem volt akadálya annak, hogy elkezdjék szervezni a nagy napot, ahogy annak sem, hogy benevezzenek lapunk versenyére. A fiatalok végig vezették a szavazást a Facebookon, amit végül meg is nyertek, így ez alatt felmerült bennük, hogy esetleg a végső győzelem is az övék lehet.

– Aztán erről meg is feledkeztünk a feladatok és a verseny közben, annyira jól éreztük magunkat, hogy nem is számított már, hogy tulajdonképpen ez egy vetélkedés.

A vőlegény azt is hozzáteszi, hogy egészen meglepő feladatok is voltak, amire nem számítottak, ezért sem gondoltak a végső győzelemre, így az végül mégis meglepetésként érte őket.

A pár nagyon jól halad az esküvő szervezésével, a nagy részét már le is fixálták, nem szeretnének semmit az utolsó pillanatra hagyni. A nagy nap július 24-én lesz Alsóhámorban, és nagyjából 130 vendéggel számolnak, a család mellett Tamás népes baráti köre, a csapattársai is jelen lesznek a boldogító igennél.

A nagy nap

– Megvan a helyszín, a díszítés, a zenekar, fotó, videó, vőfély, a menü, tudjuk, kiket szeretnénk meghívni. A polgári szertartásról is intézkedtünk már, az egyházi részénél van még némi intéznivaló, és a ruhákat kell kiválasztani –sorolja Tamás.

Úgy tervezik, hogy az esküvő után indulnak a négy napos wellnesshétvégére, amit a versenyen nyertek meg, onnan pedig a nászútra, így összesen kéthetes pihenés és kikapcsolódás vár rájuk.

Tanulás, munka, sport

Beatrix jelenleg egyetemista Miskolcon, és emellett gyakornokként dolgozik a miskolci Bosch üzemében, logisztikai területen.

Tamás sportmenedzser, illetve közgazdász végzettségű, jelenleg testnevelő tanárként dolgozik a Mentor Baptista Gimnázium és Szakképző Iskolában. Emellett a sport is meghatározó az életében, az NB III-ban focizik. Négy és fél évig Tiszaújvárosban rúgta a bőrt, januárban pedig Tállyára igazolt.


Megválasztottuk az év álompárját

Miskolc - Az Észak-Magyarország az idén január 21-22-én rendezte meg immár hagyományosnak számító esküvői kiállítását az ITC Székházban.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában