Helyi közélet

2017.02.13. 13:38

„Fontos, hogy mi nem másoknak építjük az autót, hanem magunknak”

Miskolc - Már a márciusi tuning­showra „gyúrnak” a North-East Companys fiúk.

Miskolc - Már a márciusi tuning­showra „gyúrnak” a North-East Companys fiúk.

Jó másfél éve, 2015 őszén beszélgettünk legutóbb Piriczki Lászlóval, a North-East Company egyik vezetőjével. A NEC egy Borsod megyei autós társaság Miskolcról és környékéről, jelenleg hét aktív taggal, akikeket az autók szeretete tart össze.

„Mindenkit szeretettel várunk, akinek módosított autója van, vagy csak szereti a módosított autókat!” – fogalmazták meg a srácok hitvallásukat.

Mindenféle autó van nálunk, nem vagyunk márkafüggőek." Piriczki László

– Mindenféle autó van nálunk, nem vagyunk márkafüggőek – hangsúlyozta Piriczki Lászlót. – Szóval nincs megszabva, hogy ilyen vagy olyan autóval lehet-e valaki tag. Rengeteg klub van az országban, de mi büszkék vagyunk márkafüggetlenségünkre.

Az elmúlt esztendőt értékelve kiemelte, hogy ahány rendezvényen részt vettek, ott általában mindig kaptak valamilyen díjat kupa vagy oklevél formájában.

" width="500">

– Erre büszkék vagyunk, mint ahogyan arra is, hogy igyekszünk minél több helyre elmenni – mondta. – Tavaly a budapesti AMTS-en – ami egy nemzetközi tuningshow és idén március 24–26-a között rendezik meg – nyolc autóval voltunk jelen, ez nem lesz másképpen ez évben sem. Az autó kinézete, átalakítása, festése csak ott derül ki, azaz ott mutatjuk be. Sikerült eljutnunk Ausztriába is egy hasonló rendezvényre, de az nagyobbat szól. Az szerintem minden autós szíve vágya, hogy eljusson egy ilyen rendezvényre, mert ráadásul csodás helyen is van. Az idén már egy-két autót is ki akarunk vinni, ugyanis tavaly nézőként, szakmai szemmel nézőként vettünk részt az eseményen. Meglátjuk, hogy miként alakul.

Komoly rendezvényeken

A North-East Companysok ugyanakkor több meghívásos rendezvényen is részt vettek, ahová kizárólag a nagyon jó autók juthatnak be. Az egyik a Stancefest volt, a másik a polgári Ultra’s Show.

– Nagyon szigorú feltételek után lehet ezekre a tuning­show-kra bekerülni: mi mindkét fesztiválon jelen voltunk 3-4 autóval – tudtuk meg Piriczki Lászlótól. – De próbálunk eleget tenni minden meghívásnak. Idén? Az én autóm olyan 80 százalékos állapotban van.

Mint kiderült, ilyenkor az átalakítás mértékének csak a képzelet és persze a pénztárca szab határt.

– Nekem más színű és más külsejű lesz az autóm – árulta el. – Új kerékgarnitúrával és sok aprósággal. Valaki a motort fejleszti, valaki a külsőt, de az ültetés, hogy minél alacsonyabb legyen az autó, az mindig benne van. Az egész játék erről szól. Fontos, hogy mi nem másoknak építjük az autót, hanem magunknak. Az elsődleges, hogy nekem tetsszen, másképp nincs értelme.

Laci arról is beszélt, hogy az ő Fabiája jóformán csak annak rendszámáról lesz felismerhető, akkora lesz a változás. A többiek is jól állnak, a márciusi AMTS-re el fognak készülni a NEC autói.

– Hogy melyik a bakancslistás autó? – kérdezett vissza mosolyogva. – Továbbra is a Mitsubishi Lancer EVO!


Jön a miskolci NEC Show

„Szeretem ezt az életformát, ami tény, hogy áldozatokkal jár” – mondta Piriczki László. „De valamit valamiért. Van, hogy otthon lennél a családdal a hétvégén, amikor éppen találkozó van. A párom inkább rám hagyja, de néha eljön ő is.”

Erre úgy fest itthon, Miskolcon is lesz lehetősége a hölgyeknek, ugyanis saját találkozót szervez az idén a North-East Company több száz autó részére. Ez mindenkinek szólna, minden autót szerető embernek – tudtuk meg.


Magasra tették a lécet az „észak-keleti” fiúk

A North-East Company nagy ismertségre tett szert alig két év alatt Magyarországon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában