Magasra tették a lécet az „észak-keleti” fiúk

Akt.:
Piriczki László Fabiája a legutóbbi találkozón
Piriczki László Fabiája a legutóbbi találkozón - © Fotó: Samok Tamás/X-tomi
Miskolc – A North-East Company nagy ismertségre tett szert alig két év alatt Magyarországon.

Egyre népszerűbbek azok a klubok Magyarországon, amelyek autótuninggal foglalkoznak, és az autók szeretete élteti a társaságot. A miskolci North-East Company is ilyen. Illetve nem! Nem, mert a borsodi és többnyire húszas éveikben járó srácok barátok is. Piriczki Lászlót, a klub egyik vezetőjét kérdeztük.

– Az egész a mi autózásunk előtti korba nyúlik vissza, hiszen már akkor is barátok voltunk – fogalmazott.

– Ez az egész a barátságon és egyfajta közös szenvedélyen, az autón alapszik. De igazán az autóépítésen, hiszen a tuning erről (is) szól. Ez hozott össze, és ez tart minket össze a mai napig.

Álmok a csoda autóról

Laci elmondta: kisgyerekként sokan álmodoznak a „csoda autóról”, majd eljön az idő sokaknál, amikor megtehetik, hogy építsenek is maguknak.

– Ez egy folyamatos álom mindannyiunknál – tette hozzá Laci, akinek egy Skoda Fabiája van. – Minden át van benne alakítva, hifi, levegős futómű, és rengeteg olyan dolog, amit az átlagember észre sem vesz, vagy éppen csak nekem fontos és nem feltétlenül külső átalakítás.


NorthEastCompany from Wenita Press on Vimeo.


A klubot, a North-East Companyt saját maguk szórakoztatására alapították tavaly februárban.

– A borsodi régiót szeretnénk „gatyába rázni” – jelentette ki Piriczki László. – Szívesen elmegyünk bárhová az országban tuningrendezvényekre, és ha nevezünk, jól is szerepelnek autóink. A lassan két év alatt szerencsére ismertek és elismertek lettünk az autós társadalomban. Nem vágytunk rá, a családias hangulat hozta.

Laci nagy dolognak tartja, hogy idén tavasszal ott lehettek a budapesti Autó Motor Tuning Show-n. 15–20 ezer ember előtt mutathatták meg magukat kiállítóként, illetve Polgáron is volt egy találkozó néhány hete, ahová csak Magyarország elit, top autóit engedték be. Köztük őket.

Más filozófia szerint

– Sajnos az elmúlt időszakban sok tuning show, autókiállítás tönkrement a széthúzás miatt. Mi máshogy látjuk! Napokkal ezelőtt összehoztunk egy találkozót, beszélgetést az egyik bevásárlóközpont parkolójában. Nem gumifüstölünk, legálisan toljuk – sorolta. – Közel 500 autó volt jelen és 700–800 ember.

A család, a barátnők elviselik a fiúk hóbortjait. Ki jobban, ki kevésbé tolerálja, de megértik. Laciból „azt is kiszedtük”, hogy van-e autóálma.

– Soha nem vágytam nagyobb kategóriás autóra, de a Mitsubishi Lancer EVO VI-os a rali-világbajnokságról, a Tommi Makinen-féle a szívem csücske – mondta áhítattal a hangjában.

Juhász-Léhi István


Videó: Street Night Life Miskolcon

Miskolc – Május 16-án elképesztő mennyiségű gumifüst, neoncső és basszus volt az egyik nagyáruház parkolójában. tovább »