Helyi közélet

2017.02.11. 11:41

Az erdőjárók szélesebb körű kiszolgálásáért Borsodban

Miskolc - Megjelent a közelmúltban az Északerdő Zrt. közjóléti térképe.

Miskolc - Megjelent a közelmúltban az Északerdő Zrt. közjóléti térképe.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megye állami erdőterületeinek többségén gazdálkodó Északerdő Zrt. egy térképen foglalta össze közjóléti szolgáltatásait.

Nagy turistaforgalom

„Becsléseink szerint évente mintegy másfél millió erdőlátogató fordul meg az általunk kezelt erdőkben. Ez nem csoda, hiszen illetékességi területünkön vezet az Országos Kéktúra egynegyede, valamint olyan regionális túraútvonalak is, mint a Bükki Kéktúra vagy a zempléni Rákóczi Piros jelzés. Ekkora turistaforgalom kiszolgálása nem könnyű feladat, de összesen közel 250 létesítményünk várja a pihenni vágyókat” – foglalta össze Bózsó Gyula, az Északerdő Zrt. műszaki osztályvezetője.

A társaság az erdőjárók minél szélesebb körű kiszolgálása érdekében készítette el saját közjóléti tevékenységeit bemutató térképét, melyen rajzos grafikával jelennek meg az erdei szálláshelyek és erdei iskolák, de helyet kaptak rajta a legfőbb turista­útvonalak és a kisvasutak is. Valamennyi feltüntetett objektumhoz részletes leírás tartozik, ezzel segítve mindenkit a tökéletes kirándulási cél megtalálásban. A térkép ingyenesen letölthető a www.eszakerdo.hu honlapról.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában