Helyi közélet

2017.02.14. 19:46

A nap receptje: Rózsa farsangi forgós fánkja

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Lekvárral az igazi, de anélkül is megállja a helyét ez a téli különlegesség.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Lekvárral az igazi, de anélkül is megállja a helyét ez a téli különlegesség.

Hozzávalók:

30 dkg liszt (a fele lehet teljes kiőrlésű)

2 kis kefir

2 tojás

1 evőkanál kristálycukor (vaníliás cukorral keverve)

12 gr sütőpor

pici só

egy citrom vagy narancs reszelt héja

olaj a sütéshez

Elkészítés:

A hozzávalókat csomómentesen összekeverjük. Lehetőleg kis átmérőjű, magas falú kis fazékban megforrósítjuk az olajat, kanállal beleszaggatjuk a fánkokat. 3-4-nél többet egyszerre ne tegyünk bele. Magától megfordul, pörög-forog. 20–24 darab lesz az adagból, kicsit rusztikus alakúak lesznek, szalagocskák lógnak rajta. Porcukorral, lekvárral tálaljuk.

- Bodnárné Juhász Ilona, Miskolc -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában