Helyi közélet

2017.01.03. 09:49

Pilz Olivér: „Ez a díj nem az enyém, a mozgalom minden tagjáé”

Miskolc - Pilz Olivér és az általa képviselt Tanítanék Mozgalom nyerte a szavazást.

Miskolc - Pilz Olivér és az általa képviselt Tanítanék Mozgalom nyerte a szavazást.

„Természetesen nagyon örültem az elismerésnek” – mondta el kérdésünkre Pilz Olivér, a Herman Ottó Gimnázium tanára, közalkalmazotti tanácsának elnöke, a Tanítanék Mozgalom képviselője, aki az RTL Klub nézőinek szavazatai alapján az Év Embere Díj nyertese lett.

Az országnak a jövője attól függ, hogy milyen az oktatási rendszere. Pilz Olivér.

Mint írtuk, a szavazást az RTL Híradó indította immár ötödik alkalommal. Pilz Olivér és az egyre szélesedő mozgalom valamennyi tagja és támogatója egy éve küzd az oktatás megreformálásáért.

A mozgalom hangja

„Én úgy gondolom azonban, hogy ezt a díjat egyrészt nem én egy személyben kaptam, hanem a miskolci Herman Ottó Gimnázium valamennyi tanára és összes polgára: az itt tanulók és dolgozók valamennyien – szögezte le Pilz Olivér. – Valamint ezt a díjat kiérdemelte a Tanítanék Mozgalom valamennyi támogatója is.”

Pilz Olivér elmondta, hogy azért is nagyra tartja az elismerést, mert az a tízes lista, amelyre szavazhattak a nézők, olyan neveket tartalmazott, amelyek nagyon méltóak lettek volna erre a díjra. Úgy tűnik és örömteli, hogy a közvélemény számára az oktatás továbbra is fontos dolog, és sikerült az oktatást mindennapos témává tenni.

Fontos lett a civilek szava

„Mi az első perctől kezdve azt állítjuk, hogy az országnak a jövője attól függ, hogy milyen az oktatási rendszere, és nálunk ez jelen esetben nagyon sötét képet vetít elénk – mondta Pilz Olivér. – Úgy tűnik, az emberek a civilek, a civil kezdeményezések felé fordultak, a civilek szava sokat számít az emberek számára. Fontos lenne, hogy ezt a hatalmon lévők is meglátnák, és nem söpörnék félre a civil kezdeményezéseket.”

„Minduntalan felmerül, hogy mekkora egy mozgalom támogatottsága. Ez érvényes ránk is, de mivel alig egy éve működünk, erről nehéz naprakész információkat megtudni. Úgy gondolom azonban, hogy ez a szavazás, amelyen a voksok egyharmadát sikerült megszereznünk, egy újabb olyan adat, amely jelzi, hogy a támogatottságunk jelentős. Én azt gondolom, hogy ez fontos.

„A mi legfontosabb partnereink a szülők, és mivel alapjában véve az emberek döntő többsége szülő vagy jövendőbeli szülő, nem lehet az ő véleményüket figyelmen kívül hagyni semmiféle döntéshozatalnál.”

ÉM-SZB


Pilz Olivér lett az Év Embere

Miskolc - A nézők és olvasók szavazatai alapján Pilz Olivér lett az Év Embere Díj nyertese. A szavazást az RTL Híradó indította immár ötödik alkalommal.

 

 

„Kalitkában nem lehet szabadon gondolkodni, szabad szellemiség kell”

Miskolc - Pilz Olivér pedagógus is ott van az Év Embere jelöltjei között.

 

 

Egy miskolci tanár, aki megváltoztatná az oktatási rendszert

Miskolc - Ki legyen az év embere? Évtizedek óta tanít, tavaly októberben azonban úgy érezte, nem bírja tovább, ezért felemelte a hangját, hogy csökkenjen a pedagógusok és a diákok terhe. Pilz Olivér, a miskolci Herman Ottó Gimnázium matek-fizika-biológia szakos tanára élére állt annak a mozgalomnak, amely egy nyílt levéllel indult.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában