Helyi közélet

2017.01.16. 09:50

A rászorulók keresték a meleg ruhákat Miskolcon is

Miskolc - Az Első Miskolci Lady Lions Club nem hagyja abba és jövőre is állít szabadfogasokat.

Miskolc - Az Első Miskolci Lady Lions Club nem hagyja abba és jövőre is állít szabadfogasokat.Elérte a célját a Szabadfogas kezdeményezés: országszerte immár több mint száz helyen várják azokat, akiknek nincs elég meleg ruhájuk. Miskolcon is sok-sok civil csatlakozott a segíteni szándékozók táborába az elmúlt héten.

– Igen, örültek neki a rászorulók. Mindenképpen jó kezdeményezés – nyilatkozta lapunknak Vincze Anikó, az Első Miskolci Lady Lions Club tagja. – Mi is közösségi oldalakon juttattuk el a felhívást az emberekhez, és a rászorulók talán nem is biztos, hogy olvassák, olvasták, de végül is a lényeg az, hogy tudtak róla és keresték a meleg ruhákat. Mi arra is kértük az embereket, hogy ha látnak hajlék nélkülieket, szóljanak nekik, mondják el, hogy így tudunk segíteni.

Futótűzként terjedt

Vincze Anikó szerint egyébként futótűzként terjedt el Miskolcon is az akció, és nagyon sokan szerettek volna segíteni.

– Sokan hoztak meleg ruhát, ismerősök, barátok. Amint kifutottak, elfogytak, folyamatosan pótoltuk, de nagy segítség volt a Sarokház Kávézó üzemeltetőjétől, hogy megengedte, hogy előttük kipakolhassunk – fogalmazott Vincze Anikó, aki hangsúlyozta, hogy nem hagyják abba az ilyetén segítségadást a rászorulóknak, és jövőre is folytatják ezt a kezdeményezést.

ÉM-JLI


„Anya! A szekrényemben nézz szét, és vidd el, amit lehet!”

Miskolc - Az elromlott kazán és egy fiatalember posztja indította el a miskolci vállfás akciót.

Miskolcon is megjelentek a szabadon elvihető kabátok

Miskolc - A napokban Miskolcon is elindult a Szabadfogas nevű kezdeményezés. A rendkívüli hideg miatt létrejött akció célja, hogy meleg ruhával lássák el a rászorulókat, főleg az utcán élőket. Miskolcon a város több pontjára akasztottak már ki szabadon elvihető kabátokat, pulóvereket. Szabadfogas pontok Ózdon és Sárospatakon vannak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában