Helyi közélet

2016.12.14. 10:42

Kanadába vándorolnának Miskolcról

Miskolc - Az idén közel 300 család kért segítséget a Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat (MCNÖ) irodájában kanadai kivándorlással kapcsolatban – hangzott el a MCNÖ közelmúltbeli közmeg­hallgatásán.

Miskolc - Az idén közel 300 család kért segítséget a Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat (MCNÖ) irodájában kanadai kivándorlással kapcsolatban – hangzott el a MCNÖ közelmúltbeli közmeg­hallgatásán.

Váradi Gábor, az MCNÖ elnöke így fogalmazott: „A mi családjainak és a miskolci önkormányzat nem akadályozza meg, hogy elvándoroljanak. Nem akadályozza meg, hogy éves szinten 1500 ember eltűnjön Miskolcról”.

Váradi Gábor szerint emberhez méltó körülményeket kellene számukra teremteni, nem olyan állapotokat, amik a számozott utcán vannak. Az is elhangzott, a számozott utcáról kiköltöztetett emberek vagy Kanadába mentek, vagy a Lyukóvölgyben kerestek valamilyen lakhatási megoldást a családjuk számára.

Az elnök eredményekről is beszélt, kiemelve, az idén 250 embert sikerült az elsődleges munkaerőpiacra juttatniuk, 120 16 év feletti diák kezdte el a középiskolát, és 70-en felkészültek az érettségire.

ÉM-NSZR



Száz év múlva is Torontóról álmodnak a miskolci romák

Budapest, Miskolc - Életük legboldogabb időszakának tartják a kanadai hónapokat azok a cigány családok, akik egyszer már kint éltek. Visszamennének, de nincs pénzük az útra, és abban sem biztosak, hogy megkapnák a letelepedési engedélyt. Az egyik apuka németországi mosogatásból szedné össze a repülőjegyre a pénzt, más eladná a bútorokat. Ha egyszer újra kijutnának, soha többet nem tennék be a lábukat Magyarországra.<

Miskolci romák százai előtt nyílhat meg újra Kanada

Miskolc - A kanadai kormányon múlik, hogy miskolci romák százai adhassák be újra menedékkérelmüket. Egy kanadai civil szervezet ugyanis jogorvoslatot követel nevükben, amiért hanyag ügyvédjeik miatt korábban elbuktak a menekültügyi eljáráson. A kanadai állam által fizetett három kontár ügyvéd a kérelmek 90 százalékát kezelte, amelyek nagy része elutasítással végződött. Volt, aki a két éves kanadai tartózkodása alatt mindössze egyszer találkozott jogi képviselőjével.

Ismét mehetnek magyar roma menekültek Kanadába

Kanada bevándorlási minisztere engedélyt adott rá, hogy egy korábban deportált magyarországi roma család visszatérjen az országba.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában