Helyi közélet

2016.12.26. 14:33

Igazi karácsonyra nem is nagyon emlékszik már

Miskolc - Van, aki a karácsonyt is munkával tölti, és van, aki azt sem tudja, hogy mi az a karácsony.

Miskolc - Van, aki a karácsonyt is munkával tölti, és van, aki azt sem tudja, hogy mi az a karácsony.

Rengeteg munkával, nagyon sok záróbulival és rendezvénnyel – mondta Komáromi József, a Drót Bisztró konyhafőnöke arra a kérdésre, hogy miként telik a karácsonyi időszak számára.

52 ezer forintból nem lehet megélni." Árvai Béla

Józsefnek a felesége

– Ilyenkor nagyobb társaságok jönnek össze, több cég évzáró buliját tartjuk, tartottuk – mondta a séf hozzátéve azt is, hogy ebben az időszakban jobban fogynak a halak és a drágább ételek. – Szombaton még sok elviteles ételünk lesz: bejgli és halászlé – tudtuk meg. – Nyitva vagyunk délután 3-ig, ráadásul vasárnap és hétfőn is nyitva vagyunk, úgynevezett szűkített étlappal.

Arra azért lesz időm, hogy együtt díszítsük fel a fát, majd a testvéreimmel együtt megyünk a szüleinkhez – árulta el lapunknak. Komáromi József szerencsés ember, hiszen, mint azt elárulta, a 13 és 11 esztendős lányai kiveszik a részüket az otthoni dolgokból. „Hogy ki főz a séfnek? A feleségem!” – tette hozzá mosolyogva.

Zsolt ügyeletben

Grudzinski Zsolt az egyik miskolci taxitársaság pilótája. A pénteki nap után szombaton és hétfőn ügyeletes.

– Vasárnap pihenni fogok! Olvasni, filmet nézni, szaunázni – jelentette ki, majd elmondta azt is, hogy ez az időszak kiemelt a munka tekintetében, ami a forgalomban is meglátszik. Nem is csoda, hogy sokan vannak készenlétben. – Évek óta kint vagyok karácsonykor, majd estére mindenki igyekszik haza a családjához – fogalmazott. – Jómagam néhány éve egyedülálló vagyok, így ilyenkor a családosoké az elsőbbség.

A Magyar Vöröskereszt a téli ünnepre tekintettel ételosztást tartott tegnap Miskolcon.

– Rokonoknál leszek, van hol laknom, dolgozom, de a meleg étel jól jön ebben a hidegben – erről már Árvai Béla beszélt az Észak-Magyarországnak a helyszínen. – 52 ezer forintból nem lehet megélni!

Jobban adakoznak

– Én mindennel foglalkoztam, 56 éves múltam, a gyerekek szétszórva mindenfele. Család? Volt. Hol volt, hol nem volt.

Fekete Józsefet már a Centrum Áruháznál szólítottam meg. Miután adtam neki néhány száz forintot, szívesen beszélt a karácsonyi időszakról az utcán élő férfi.

– Ilyenkor azért jobb, mert jobban odafigyelnek a hajléktalan emberekre – válaszolta. – Vannak ételosztások, az utcán is jobban adnak az emberek. Igazi karácsonyra nem is nagyon emlékszem már, úgyhogy nem is nagyon tudom, hogy milyen az.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában